Otvorena «Nedelja kazahstanskog filma» koja se prvi put održava u Srbiji (VIDEO)

0
1304

U Beogradu je svečano otvorena «Nedelja kazahstanskog filma» koja se prvi put održava u Srbiji.

Organizacija ove projekcije tempirana je na 30. godišnjicu nezavisnosti Republike Kazahstan i 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kazahstana i Srbije.

Događaj su svečano otvorili ambasador Kazahstana u Srbiji Gabit Sizdikbekov i Predsednica međuparlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom Olivera Nedeljković. Počasni gosti bili su i poslanici Narodne skupštine, predstavnici Vlade, diplomatskog kora i članovi Kluba prijatelja Kazahstana u Srbiji.

U svom govoru, Ambasador Kazahstana je istakao važnost održavanja takvih događaja, koji će poslužiti za jačanje prijateljskih veza između zemalja i pružiti priliku za upoznavanje sa bogatom istorijom i kulturom kazahstanskog naroda.

– Zahvaljujući naporima ambasade Kazahstana, imamo priliku da otkrijemo svet savremene filmske umetnosti ove prijateljske zemlje, saznamo više o istoriji i kulturi ljudi Velike stepe, rekla je Olivera Nedeljković.

Ambasada je zajedno sa Ministarstvom kulture i sporta Republike Kazahstan i filmskim studijom «Kazahfilm» nazvanim po Š.Ajmanova je pripremila bogat program za goste i stanovnike Beograda.

Tokom nedelje srpski gledaoci imaće priliku da vide igrane i animirane filmove kao što su «Žaužurek mыn bala», «Put ka majci», «Amanat», «Kunanbaj», «Čuvar», «Dijamantski mač», «Kazahsko hanstvo. Zlatni tron», «Baluan Šolak», «Žaksilik», «Muzbalak» i «Kuljtegin».

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime