Чланови ПГП-а са Азербејџаном разговарали са амбасадором Азербејџана

0
2325

Чланови Посланичке групе пријатељства са Азербејџаном састали су се, данас, у Дому Народне скупштине са амбасадором Азербејџана у Београду, Њ.Е. Елдаром Хасановим.

Председница ПГП-а са Азербејџаном, Катарина Ракић, поздрављајући амбасадора истакла је да ова Посланичка група броји 34 посланика. Ракић је изразила захвалност амбасадору што је његова земља прва пружила помоћ Србији када су је задесиле поплаве. Током разговора о унапређењу сарадње између две земље, председница ПГП-а је истакла да се Влада Републике Србије залаже за измене сета закона које ће створити повољнију економску климу и боље услове за инвестирање у Србију.

Амбасадор Азербејџана оценио је да су односи између Србије и Азербејџана пријатељски. Он је истакао да је Азербејџан заинтересован за даље унапређивање сарадње са Србијом у свим областима, а посебно у области пољопривреде, образовања, спорта, као и да су азербејџански привредници заинтереовани да учествују у приватизацијама у Србији. Он је предложио и две заједничке хуманитарне акције које би подразумевале хуманитарну помоћ за избеглице у Србији и за угрожене током поплава. Председница ПГП-а, као и чланови поздравили су и прихватили предлог амбасадора.

У разговору су учествовали и чланови ПГП-а са Азербејџаном Енис Имамовић, Жарко Мићин, Биљана Пантић Пиља, Јелена Мијатовић, проф. др Љубиша Стојмировић, Велинка Тошић, Нада Лазић, Александар Радојевић, Марија Стевановић, др Благоје Брадић, Миланка Карић и Драгомир Карић.

IMG_9651

IMG_9656

IMG_9660

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име