У сусрет Видовдану

0
2402

Манифестација „ У сусрет Видовдану“ на којој су неколико дана уочи овог празника представљени култура, песма и музика Косова и Метохије, одржана је у Сава Центру.

На вишевековну традицију и културно наслеђе с југа Србије публику су подсетили вокални и драмски уметници који су извели песме и музичари који који су дочарали мелодије са тих простора.Најлепше српске традиционалне песме, али и заборављене и мање знане косовске и метохијске стихове, извели су вокални солисти: Милица Милосављевић Дугалић, Бранкица Васић Василиса, Зоран Бркљач, Ранко Шемић а у извођењу их је пратио Народни оркестар Радио – телевизије Србије.

Игру и музику с југа Србије публици је представио и „ Венац“ једини српски професионални фолклорни ансамбл на Косову и Метохији,“ Први партизан“ из Ужица, „ Ганип“ из Пожаревца, „ Ђидо“ из Богатића, „ Коло“, „ Туцовић“ и „ Бранко Цветковић“ из Београда.

У име патријарха српског Господина Иринеја ову манифестацију благословио је новоизабрани епископ аустријско- швајцарски Андреј а госте је у име домаћина, народних посланика Миланке и Драгомира Ј. Карића поздравио посланик Карић, захваливши и учесницима и посетиоцима хуманитарног концерта на срдачном одазиву.

Прикупљена средства намењена су народним кухињама на Косову и Метохији.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име