250 мама за 250 посланика

0
2650

Народни посланици Миланка и Драгомир Ј. Карић подржали су кампању коју су покретнула три удружења грађана и 250 мама а која се односи на измене Закона о финансијској подршци породици са децом.

250 мама од 250 посланика Народне Скупштине Србије траже и очекују подршку за измену закона за који би они требало да гласају. Идеја је да се закон промени утолико што би после његовог усвајања, држава или локална самоуправа предвиђена средства уплаћивала директно на рачун породиљама а не фирмама у којима су мајке запослене. Како нам је рекла Бојана Маловић, једна од мајки из удружења, зараде које труднице и породиље добијају преко својих послодаваца у приватном сектору углавном касне па је тако циљ и на овај начин олакшати мајчинство односно поспешити наталитет. Сању Чолић радује то што су мајке па и она лично наишле на леп одзив посланика и да је страх који су све заједно осећале на почетку кампање био неоправдан.

Народна посланица Миланка Карић сматра да је најмање што посланици могу да учине за ову категорију становништва подршка у промени закона која је према њеним речима више него оправдана. Пратећи проблем наталитета у Србији, кроз рад Карић Фондације, врло сам упућена у ову проблематику и даћу све од себе да помогнем младим мајкама да више не стрепе за своју егзистенцију у време док су на породиљском боловању, већ да уживају у благодетима мајчинства.

Посланик Драгомир Ј. Карић каже да је као отац четворо деце увек на страни родитеља. Знам да у овој држави вероватно има и других закона које је неопходно усвојити по хитном поступку, ипак сматрам да би измена овог закона требало свим посланицима да буде број један. Карић немисли да ће у Скупштини бити проблема приликом његовог усвајања.

IMG_8872

IMG_8891

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име