250 mama za 250 poslanika

0
2439

Narodni poslanici Milanka i Dragomir J. Karić podržali su kampanju koju su pokretnula tri udruženja građana i 250 mama a koja se odnosi na izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

250 mama od 250 poslanika Narodne Skupštine Srbije traže i očekuju podršku za izmenu zakona za koji bi oni trebalo da glasaju. Ideja je da se zakon promeni utoliko što bi posle njegovog usvajanja, država ili lokalna samouprava predviđena sredstva uplaćivala direktno na račun porodiljama a ne firmama u kojima su majke zaposlene. Kako nam je rekla Bojana Malović, jedna od majki iz udruženja, zarade koje trudnice i porodilje dobijaju preko svojih poslodavaca u privatnom sektoru uglavnom kasne pa je tako cilj i na ovaj način olakšati majčinstvo odnosno pospešiti natalitet. Sanju Čolić raduje to što su majke pa i ona lično naišle na lep odziv poslanika i da je strah koji su sve zajedno osećale na početku kampanje bio neopravdan.

Narodna poslanica Milanka Karić smatra da je najmanje što poslanici mogu da učine za ovu kategoriju stanovništva podrška u promeni zakona koja je prema njenim rečima više nego opravdana. Prateći problem nataliteta u Srbiji, kroz rad Karić Fondacije, vrlo sam upućena u ovu problematiku i daću sve od sebe da pomognem mladim majkama da više ne strepe za svoju egzistenciju u vreme dok su na porodiljskom bolovanju, već da uživaju u blagodetima majčinstva.

Poslanik Dragomir J. Karić kaže da je kao otac četvoro dece uvek na strani roditelja. Znam da u ovoj državi verovatno ima i drugih zakona koje je neophodno usvojiti po hitnom postupku, ipak smatram da bi izmena ovog zakona trebalo svim poslanicima da bude broj jedan. Karić nemisli da će u Skupštini biti problema prilikom njegovog usvajanja.

IMG_8872

IMG_8891

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime