Članovi PGP-a sa Azerbejdžanom razgovarali sa ambasadorom Azerbejdžana

0
2315

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Azerbejdžanom sastali su se, danas, u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Azerbejdžana u Beogradu, NJ.E. Eldarom Hasanovim.

Predsednica PGP-a sa Azerbejdžanom, Katarina Rakić, pozdravljajući ambasadora istakla je da ova Poslanička grupa broji 34 poslanika. Rakić je izrazila zahvalnost ambasadoru što je njegova zemlja prva pružila pomoć Srbiji kada su je zadesile poplave. Tokom razgovora o unapređenju saradnje između dve zemlje, predsednica PGP-a je istakla da se Vlada Republike Srbije zalaže za izmene seta zakona koje će stvoriti povoljniju ekonomsku klimu i bolje uslove za investiranje u Srbiju.

Ambasador Azerbejdžana ocenio je da su odnosi između Srbije i Azerbejdžana prijateljski. On je istakao da je Azerbejdžan zainteresovan za dalje unapređivanje saradnje sa Srbijom u svim oblastima, a posebno u oblasti poljoprivrede, obrazovanja, sporta, kao i da su azerbejdžanski privrednici zaintereovani da učestvuju u privatizacijama u Srbiji. On je predložio i dve zajedničke humanitarne akcije koje bi podrazumevale humanitarnu pomoć za izbeglice u Srbiji i za ugrožene tokom poplava. Predsednica PGP-a, kao i članovi pozdravili su i prihvatili predlog ambasadora.

U razgovoru su učestvovali i članovi PGP-a sa Azerbejdžanom Enis Imamović, Žarko Mićin, Biljana Pantić Pilja, Jelena Mijatović, prof. dr Ljubiša Stojmirović, Velinka Tošić, Nada Lazić, Aleksandar Radojević, Marija Stevanović, dr Blagoje Bradić, Milanka Karić i Dragomir Karić.

IMG_9651

IMG_9656

IMG_9660

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime