Канада обележила празник

0
2427

Амбасадор Канаде у Србији, Њ.Е. Роман ВАШЧУК приредио је пријем поводом Дана Канаде. Канада је стекла независност 1. јула 1867. године потписивањем Уставног акта, када су се три британске северноамеричке колоније ујединиле у федерални доминион од четири провинције.

Амбасадор Вашчук обраћајући се гостима на пријему у својој резиденцији на Дедињу најавио је могућност нових канадских инвестиција у рударска истраживања у Србији.

„Идеја развоја је важна за канадско-српске односе, а раст трговине и инвестиција током последње године су оптимистичан путоказ“, рекао је Вашчук обраћајући се званицама на енглеском, француском и српском језику. Он је додао да се прва канадска гринфилд фабрика већ спрема за проширење и да постоји нова група канадских рударских инвеститора са жељом да улаже у истраживања и производњу. „Ми имамо капацитет и капитал за улагање у иностранство, а Србија је једна од земаља које су што се тиче рударства и производње занимљиве за канадске компаније и ми као амбасада то подржавамо“, нагласио је Вашчук.

IMG_9280
„Односи Србије и Канаде су све бољи али они се граде углавном на економским основама и на људском фактору“, оценио је Вашчук. Томе, по његовом мишљењу, доприносе конкретни пројекти, фирме, и људи који одржавају везе са домовином.“То се на

јбоље видело сада када су Србију погодиле поплаве и када су читаве заједнице у Канади – Срби, али и Словаци, Русини и други слали хуманитарну помоћ у Србију“, рекао је он на одличном српском језику.

IMG_9254

Пријему су присуствовали: председница Народне скупштине Србије, Маја Гојковић, народни посланици Биљана Илић Стошић, Марија Стевановић, Миланка Карић, Дубравка Филиповски, Драган Шутановац, Њ.К.В. Престолонаследник Александар и принцеза Катарина Карађорђевић, припадници дипломатског кора, верских заједница и бројне званице из политичког, културног и јавног живота.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име