BUDŽET 2022. / Opsežna rasprava na Odboru za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam, energetiku

0
1548

Na 29. sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku održanoj 18. novembra 2021. godine, članovi Odbora među kojima je i poslanik Dragomir J. Karić razmatrali su Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu, Razdeo 21 – Ministarstvo privrede, Razdeo 28 – Ministarstvo rudarstva i energetike i Razdeo 32 – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koji je podnela Vlada.

U nastavku rada, predstavnica Ministarstva finansija Marija Filipović je istakla da su Predlogom zakona o budžetu za 2022. godinu predviđeni ukupni prihodi i primanja u iznosu od 1516, 9 milijardi dinara, što predstavlja povećanje od 1,9 odsto u odnosu na rebalans budžeta iz oktobra meseca 2021. godine. Istakla je da ukupan budžet Ministarstva privrede za razdeo 21 iznosi 36,491 milijardi dinara, od kojih je najveći deo sredstava opredeljen za prevenciju ublažavanja posledica nastalih usled COVID–19.

Prema rečima državnog sekretara Ministarstva privrede Milana Ljušića predviđen budžet za Ministarstvo privrede za glavu 21.0 iznosi 35,9 milijardi dinara, od kojih je 85 odsto odvojeno za podršku privrede odnosno 30,4 milijarde dinara.

Maja Matija Ristić, predstavnica Ministarstva rudarstva i energetike je istakla da je Predlogom zakona o budžetu za 2022. godinu za Ministarstvo rudarstva i energetike predviđeno 19,153 milijarde dinara od kojih je za Upravu za rezerve energenata predviđeno 5,63 milijardi dinara.

Predstavnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Jasna Dobrisavljević istakla je da je za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odvojeno 6,2 milijarde dinara.

Nakon opsežne rasprave, članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku su predložili Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, da prihvati Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu, Razdeo 21 – Ministarstvo privrede, Razdeo 28 – Ministarstvo rudarstva i energetike i Razdeo 32 – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Tomić, Jasmina Karanac, Dragomir Karić, Snežana Petrović, Vesna Stambolić, Snežana Paunović, Uglješa Marković, Mladen Bošković, Ivana Popović i Mirela Radenković.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime