БУЏЕТ 2022. / Опсежна расправа на Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам, енергетику

0
1591

На 29. седници Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику одржаној 18. новембра 2021. године, чланови Одбора међу којима је и посланик Драгомир Ј. Карић разматрали су Предлог закона о буџету Републике Србије за 2022. годину, Раздео 21 – Министарство привреде, Раздео 28 – Министарство рударства и енергетике и Раздео 32 – Министарство трговине, туризма и телекомуникација, који је поднела Влада.

У наставку рада, представница Министарства финансија Марија Филиповић је истакла да су Предлогом закона о буџету за 2022. годину предвиђени укупни приходи и примања у износу од 1516, 9 милијарди динара, што представља повећање од 1,9 одсто у односу на ребаланс буџета из октобра месеца 2021. године. Истакла је да укупан буџет Министарства привреде за раздео 21 износи 36,491 милијарди динара, од којих је највећи део средстава опредељен за превенцију ублажавања последица насталих услед COVID–19.

Према речима државног секретара Министарства привреде Милана Љушића предвиђен буџет за Министарство привреде за главу 21.0 износи 35,9 милијарди динара, од којих је 85 одсто одвојено за подршку привреде односно 30,4 милијарде динара.

Маја Матија Ристић, представница Министарства рударства и енергетике је истакла да је Предлогом закона о буџету за 2022. годину за Министарство рударства и енергетике предвиђено 19,153 милијарде динара од којих је за Управу за резерве енергената предвиђено 5,63 милијарди динара.

Представница Министарства трговине, туризма и телекомуникација Јасна Добрисављевић истакла је да је за Министарство трговине, туризма и телекомуникација одвојено 6,2 милијарде динара.

Након опсежне расправе, чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику су предложили Одбору за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, да прихвати Предлог закона о буџету Републике Србије за 2022. годину, Раздео 21 – Министарство привреде, Раздео 28 – Министарство рударства и енергетике и Раздео 32 – Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Седници је председавао председник Одбора Верољуб Арсић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Зоран Томић, Јасмина Каранац, Драгомир Карић, Снежана Петровић, Весна Стамболић, Снежана Пауновић, Угљеша Марковић, Младен Бошковић, Ивана Поповић и Мирела Раденковић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име