Богољуб Карић у емисији Преглед дана са Јеленом Обућином на телевизији Нова С (ВИДЕО)

0
1212

Богољуб Карић испричао је у емисији Преглед дана са Јеленом Обућином на телевизији Нова С зашто су он и његова компанија својевремено одустали од изградње на Макишу.

„Што се тиче Макиша, ми смо одустали од градње зато што тај пројекат постоји већ три пуне деценије. Значи од 1989. године. Имате Прокоп, имате Макиш и Београд на води. Говорим ту и о нашем Тесла граду. Било је понуђено још у време Милошевића, све је прихваћено од премијера Радмиловића, али се никада није кренуло. После Ђинђићеве Владе, дошли смо и до Цветковићеве и до Синиш Малог, грдаоначелника града Београда. Наш тим предложио је наш пројекат и њему се свидео и они су одмах кренули у акцију да се нешто гради. То је било пре 10, 12 година. Тад је био предлог града да једна од локација бзде Макиш. Наш тим приступио је том послу у разговору са геолозима, стручњацима и тако даље, који су дошли до разних података и који су рекли да ћемо имати проблем и са канализацијом, водама, шиповима, чудима и тако даље. Све ће вам то увећати трошкове радова, има локација Београд предивних и на вашем месту ми се не би концентрисали на тој локацији, него би ми то променили. Плус тамо има велики број насељених људи, ја мислим да је то једно дивље насеље, који су долазили код нас са питањем како ћете да нас селите и ми смо одустали од тога“, рекао је Карић.

Међутим, имао је знатно другачији став кад је реч о градњи државе на истој локацији.

„Кад је у питању држава, треба посматрати шире интересе. Интерес државе, поготову власти данашње коју представља председник Александар Вучић. Морам да кажем да не знам ко је пре њега то радио. Њега је дочекало све. Распад система, распад државе, економска катастрофа и он је покренуо економску револуцију. Ви данас имате кран на сваком углу београдске улице. Сасвим је нормално да су они позиционирали Макиш који је једно стартешко место за градњу и они знају то најбоље, преко тих специјалиста који се баве тим послом да ли Макиш може да поднесе станицу метроа или не може и градњу ту“.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име