Поводом празника Карић поручује: Сарадња са Румунијом биће подигнута на још виши ниво

0
1308

Поводом Националног празника, Дана румунског уједињења, Амбасада ове земље у Србији организовала је камерни концерт, који су извели уметници из Румуније и свечани пријем у Народној библиотеци Србије у Београду.

Након изведених државних химни Србије и Румуније, званице је, у свечаној сали Народне библиотеке Србије, дочекала амбасадорка Румуније у Србији Њ. Е. Госпођа Силвија Давидоју, која је истакла снажне и веома добре односе Румуније и Србије и подсетила на традиционално пријатељство и блискост два суседска народа, румунског и српског.

У име господина Драгомира Ј. Карића, народног посланика и члана посланичке групе пријатељства Румуније и Србије и у име Фондације „Браћа Карић“, пријему су присуствовале сараднице господина Карића, Јана Станковић и Јелена Грдинић, које су том приликом пренеле срдачне честитке господина Драгомира Ј. Карића   Њ. Е. Амбасадорки Давидоју и њеним сарадницима, са жељом да сарадња и пријатељство између две државе и два блиска народа, остану на високом нивоу као до сада и да је већ договорено да ће сарадња на свим нивоима бити подигнута на још виши ниво. 

Присутнима се такође обратио управник Народне библиотеке Србије, господин Владимир Пиштало, који је са великим уважавањем изјавио да му је изузетно драго да је Амбасадорка Румуније одабрала баш ову институцију за одржавање свечаног концерта и пријема, чиме културна сарадња Румуније и Србије наставља свој утемељени пут.

Пријему су присуствовали министри, представници јавног и културног живота, дипломатског кора, високи војни званичници, црквени великодостојници и други.

Румунија свој Национални празник, Дан румунског уједињења, слави у знак сећања на 1. децембар 1918. године када се Трансилванија ујединила са Краљевином Румунијом, а Бесарабија и Буковина враћене у њене границе. Тиме је испуњен вековни сан о уједињењу свих Румуна у једну државу.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име