Високо оцењени успеси Србије и Казахстана у политичком и економском плану

0
1333

Отварање изложбе фотографија посвећене 30. годишњици Независности Републике Казахстан и 25. годишњици успостављања дипломатских односа између Казахстана и Србије, у Централној сали Скупштине Града Београда.

Догађају су присуствовали копредседавајући Казахстанско-српске међувладине комисије за трговинско-економску сарадњу, Министар за иновације и технолошки развој Србије Н.Поповић, посланици Народне Скупштине РС, представници Министарства спољних послова и Министарства културе и информисања Србије, дипломатски кор, као и представници академских кругова и медија.

На свечаном отварању, Амбасадор Републике Казахстан у Србији Њ. Е. Мади Атамкулов је одржао говор о политичким и економским достигнућима, међународним иницијативама наше земље током година независности, као и о историји и култури народа Казахстана.

Државни секретар Министарства спољних послова Србије Н. Старовић је у свом поздравном говору високо је оценио успехе Казахстана у политичком и економском плану.

Обраћање господина Драгомира Ј. Карића, народног посланика и члана посланичке групе пријатељства Казахстана и Србије, изазвало је велику пажњу, с обзиром на то да деценијама посвећује изузетан труд и рад сарадњи две пријатељске земље, на свим нивоима. Том приликом, поред говора у коме је навео све досадашње билатералне успехе, изразио је жељу да сарадња између две државе и два блиска народа, остану на високом нивоу као до сада, посебно истичући пријатељски карактер казахстанско-српских односа.

Подршку у тим напорима свакако има од стране г-ђе Миланке Карић, Почасног конзула Републике Казахстан у Србији и г-ђе др Оливере Карић Недељковић, народне посланице и Председнице посланичке групе пријатељства Казахстана и Србије.

Представљена је серија фотографија које дочаравају савремени изглед градова, разнолику природу Казахстана и приказан је видео о достигнућима Казахстана током 30 година независности, као и изузетно успешној динамици развоја билатералних односа Казахстана и Србије током протеклих 25 година.

Пре отварања изложбе фотографија, гости су имали прилику да чују камерни концерт, звуке виолончела у извођењу маестра Елдара Сапараева, као и младе и талентоване домбристе из Нур-Султана, Темирлана Олжабаја и Јерната Науриза, који су специјално позвани у Београд за овај догађај.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име