Visoko ocenjeni uspesi Srbije i Kazahstana u političkom i ekonomskom planu

0
1285

Otvaranje izložbe fotografija posvećene 30. godišnjici Nezavisnosti Republike Kazahstan i 25. godišnjici uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kazahstana i Srbije, u Centralnoj sali Skupštine Grada Beograda.

Događaju su prisustvovali kopredsedavajući Kazahstansko-srpske međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije N.Popović, poslanici Narodne Skupštine RS, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva kulture i informisanja Srbije, diplomatski kor, kao i predstavnici akademskih krugova i medija.

Na svečanom otvaranju, Ambasador Republike Kazahstan u Srbiji NJ. E. Madi Atamkulov je održao govor o političkim i ekonomskim dostignućima, međunarodnim inicijativama naše zemlje tokom godina nezavisnosti, kao i o istoriji i kulturi naroda Kazahstana.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije N. Starović je u svom pozdravnom govoru visoko je ocenio uspehe Kazahstana u političkom i ekonomskom planu.

Obraćanje gospodina Dragomira J. Karića, narodnog poslanika i člana poslaničke grupe prijateljstva Kazahstana i Srbije, izazvalo je veliku pažnju, s obzirom na to da decenijama posvećuje izuzetan trud i rad saradnji dve prijateljske zemlje, na svim nivoima. Tom prilikom, pored govora u kome je naveo sve dosadašnje bilateralne uspehe, izrazio je želju da saradnja između dve države i dva bliska naroda, ostanu na visokom nivou kao do sada, posebno ističući prijateljski karakter kazahstansko-srpskih odnosa.

Podršku u tim naporima svakako ima od strane g-đe Milanke Karić, Počasnog konzula Republike Kazahstan u Srbiji i g-đe dr Olivere Karić Nedeljković, narodne poslanice i Predsednice poslaničke grupe prijateljstva Kazahstana i Srbije.

Predstavljena je serija fotografija koje dočaravaju savremeni izgled gradova, raznoliku prirodu Kazahstana i prikazan je video o dostignućima Kazahstana tokom 30 godina nezavisnosti, kao i izuzetno uspešnoj dinamici razvoja bilateralnih odnosa Kazahstana i Srbije tokom proteklih 25 godina.

Pre otvaranja izložbe fotografija, gosti su imali priliku da čuju kamerni koncert, zvuke violončela u izvođenju maestra Eldara Saparaeva, kao i mlade i talentovane dombriste iz Nur-Sultana, Temirlana Olžabaja i Jernata Nauriza, koji su specijalno pozvani u Beograd za ovaj događaj.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime