Brojne mogućnosti za razvoj ekonomskih odnosa Srbije i Belorusije (foto-video)

0
2143

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom trgovine Belorusije Valentinom Čekanovim, koji predvodi državno-privrednu delegaciju Belorusije na sastanku Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju dveju zemalja.

Vučić je tom prilikom ocenio da Srbija i Belorusija imaju dobre odnose, koje je moguće unaprediti. Najviše mogućnosti ima za jačanje ekonomske saradnje, posebno u poljoprivredi i mašinskoj industriji, naglasio je on i preneo zahvalnost Belorusiji na tome što je otvorena za privrednike iz Srbije, naročito iz oblasti građevinarstva.

Premijer je, kada je reč o političkim odnosima Beograda i Minska, izrazio zahvalnost beloruskoj strani na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, s obzirom na to da ta zemlja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Čekanov je tokom sastanka izneo konkretne predloge za zajedničku proizvodnju autobusa, traktora i vatrogasnih vozila, kao i za uspostavljanje distributivnog centra metalske industrije.

Takođe, postignut je dogovor o tome da se što pre počne sa realizacijom predloženih projekata.

Vučiću je uručen poziv premijera Belorusije Andreja Kobjakova da poseti tu zemlju.

VIDEO U PRIPREMI

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime