Бројне могућности за развој економских односа Србије и Белорусије (фото-видео)

0
2128

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром трговине Белорусије Валентином Чекановим, који предводи државно-привредну делегацију Белорусије на састанку Међувладине комисије за трговинско-економску сарадњу двеју земаља.

Вучић је том приликом оценио да Србија и Белорусија имају добре односе, које је могуће унапредити. Највише могућности има за јачање економске сарадње, посебно у пољопривреди и машинској индустрији, нагласио је он и пренео захвалност Белорусији на томе што је отворена за привреднике из Србије, нарочито из области грађевинарства.

Премијер је, када је реч о политичким односима Београда и Минска, изразио захвалност белоруској страни на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, с обзиром на то да та земља није признала једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

Чеканов је током састанка изнео конкретне предлоге за заједничку производњу аутобуса, трактора и ватрогасних возила, као и за успостављање дистрибутивног центра металске индустрије.

Такође, постигнут је договор о томе да се што пре почне са реализацијом предложених пројеката.

Вучићу је уручен позив премијера Белорусије Андреја Кобјакова да посети ту земљу.

ВИДЕО У ПРИПРЕМИ

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име