BOGOLJUBU KARIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO

0
2074

Bogoljub Karić, osnivač BK Grupe primio je nagradu za životno delo od Organizacije grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope za investiciona ulaganja u glavnom gradu Poljske, Varšavi.

Bogoljub Karić jedini je privrednik koji je nagrađen za vanredne uspehe u poslovanju na međunarodnom nivou i za razvoj privatnog porodičnog biznisa, što je dokazao otvarajući prvu privatnu kompaniju u bivšim komunističkim zemljama Jugoslavije i Sovjetskog Saveza.

Članovi žirija koji dolaze iz čitavog regiona podržali su Karića a konačan glas dao je svetski lider u pružanju usluga iz oblasti finansijske revizije, poreskih i savetodavnih usluga Ernst & Young.

Bogoljub Karić rođen je 1954 godine u bivšoj Jugoslaviji na Kosovu u gradu Peći. Porodica Karić bavila se proizvodnjom u zemljama Istočne Evrope još od 1970 godine. Bogoljub Karić od tada do sada uspeo je da sagradi poslovnu imperiju u multimilijardnu korporaciju, poznatu pod nazivom BK Grupa, koja obuhvata sledeće industrijske grane:

. Proizvodnja, civilni inžinjering i građevinarstvo
. Međunarodna trgovina na veliko, eksport i import
. Telekomunikacije i elektronske medije
. Bankarstvo i finansije
. Medije, televizija, radio, časopisi, novinarstvo i online informisnje
. Naučna i edukativna delatnost – g-n Karić je osnivač i vlasnik prvog privatnog Univerziteta u Rusiji i Srbiji

Njegova BK Fondacija bavi se humanitarnom delatnošću u zemljama bivše Jugoslavije. Jedan od njenih osnovnih ciljeva je pomoć deci, izbeglicama i stipendiranje dece sa ograničenim mogućnostima kao i talentovanim studentima. Aktivnosti Fondacije skoncentrisane su i na promociji kulturnih vrednosti.

2002 godine, g-n Karić je osnovao Udruženje Preduzetnika i Industrijalaca zemalja bivše Jugoslavije, prvu pravu asocijaciju privatnih biznismena bivše Jugoslavije još od vremena drugog svetskog rata.

G-n Karić je gostujući profesor na nekoliko svojih fakulteta i nekoliko stranih fakulteta. Autor je mnogobrojnih knjiga sa fokusom na privatni biznis, finansije i finansijski menadžment.

Počasni je doktor ekonomskih nauka na Univerzitetu SOKA u Japanu.

U 1987 godini osnovao je prve privatne građevinske kompanije, banke, osiguravajuće kuće i druge organizacije, kako u Moskvi, tako i u državama bivšeg Sovjetskog Saveza. Danas BK Grupa zapošljava trideset hiljada radnika a građevinska kompanija jedna je od najvećih u Evropi sa vrednošću projekata od 20 milijardi evra.

FOTO BOGOLJUB KARIC

Informativna služba BK Kompanije

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime