БОГОЉУБУ КАРИЋУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

0
2100

Богољуб Карић, оснивач БК Групе примио је награду за животно дело од Организације групе земаља Централне и Источне Европе за инвестициона улагања у главном граду Пољске, Варшави.

Богољуб Карић једини је привредник који је награђен за ванредне успехе у пословању на међународном нивоу и за развој приватног породичног бизниса, што је доказао отварајући прву приватну компанију у бившим комунистичким земљама Југославије и Совјетског Савеза.

Чланови жирија који долазе из читавог региона подржали су Карића а коначан глас дао је светски лидер у пружању услуга из области финансијске ревизије, пореских и саветодавних услуга Ернст & Yоунг.

Богољуб Карић рођен је 1954 године у бившој Југославији на Косову у граду Пећи. Породица Карић бавила се производњом у земљама Источне Европе још од 1970 године. Богољуб Карић од тада до сада успео је да сагради пословну империју у мултимилијардну корпорацију, познату под називом БК Група, која обухвата следеће индустријске гране:

. Производња, цивилни инжињеринг и грађевинарство
. Међународна трговина на велико, експорт и импорт
. Телекомуникације и електронске медије
. Банкарство и финансије
. Медије, телевизија, радио, часописи, новинарство и онлине информисње
. Научна и едукативна делатност – г-н Карић је оснивач и власник првог приватног Универзитета у Русији и Србији

Његова БК Фондација бави се хуманитарном делатношћу у земљама бивше Југославије. Један од њених основних циљева је помоћ деци, избеглицама и стипендирање деце са ограниченим могућностима као и талентованим студентима. Активности Фондације сконцентрисане су и на промоцији културних вредности.

2002 године, г-н Карић је основао Удружење Предузетника и Индустријалаца земаља бивше Југославије, прву праву асоцијацију приватних бизнисмена бивше Југославије још од времена другог светског рата.

Г-н Карић је гостујући професор на неколико својих факултета и неколико страних факултета. Аутор је многобројних књига са фокусом на приватни бизнис, финансије и финансијски менаџмент.

Почасни је доктор економских наука на Универзитету СОКА у Јапану.

У 1987 години основао је прве приватне грађевинске компаније, банке, осигуравајуће куће и друге организације, како у Москви, тако и у државама бившег Совјетског Савеза. Данас БК Група запошљава тридесет хиљада радника а грађевинска компанија једна је од највећих у Европи са вредношћу пројеката од 20 милијарди евра.

FOTO BOGOLJUB KARIC

Информативна служба БК Компаније

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име