„Богољубова зелена салата“ представљена на Сајму књига! (ВИДЕО)

0
2139

Књига „Богољубова зелена слата“ представљена је на 62. Београдском сајму књига на штанду Карић фондације.

Аутор је Мирко Стаменковић, некадашњи новинар, главни уредник најчитанијих листова у Југославији и особа која најбоље познаје породицу Карић.

Стаменковић је на представљању књиге истакао да читаоци морају да купе и прочитају књигу, да би спознали значај досадашњег рада Богољуба Карића.

Он је посетиоцима открио да само један детаљ који сматра битним, није записао у књизи, а то је да: „Иза сваке успешне жене, стоји успешан мушкарац. Добро сте чули, нисам погрешио, само сам с разлогом ову изреку мало изокренуо“.

Поред великог броја посетилаца који су дошли да сазнају о каквом делу је реч, међу присутнима била је и многочлана породица Карић, пријатељи, познаници.

Осим аутора, о делу су говорили и Миша Ћирић, оснивач Међународног пословног клуба „Дијаспора гроуп“ и пројекта „Упакована носталгија“, проф. др Костадин Пушар,специјали саветник Унивезитета за мир и развој, као и емиритус професор Универзитета Браћа Карић, Борислав Миљановић, некадашњи новинар БК телевизије, доктор комуникације и директор Репрезент система.

Присутни су ипак са највећом знатижељом чекали да им се обрати Богољуб Карић.

„Мирко Стаменковић више деценија прати наш рад, а за оне који не знају, ми смо још у оној Југославији први основали приватну и породичну компанију,и од тада је прошло, скоро пет деценија. Имали смо срећу да је тадашњи председник Тито посетио наш град Пећ и да му се свидело то што ми радимо као породица. Сматрао је да ти породични бизниси могу само да допринесу развоју државе и рекао да нам се омогући шта год да нам треба. У то време смо Сретен, Драгомир, Зоран, Оливера и ја смо за четири године, отворили пет компанија. Почели смо са петоро људи, а онда смо расли. Маршал је, као пример породичног бизниса, на састанцима са представницима Совјетског Савета узимао нашу породицу и у то време је то била велика част. Убрзо након тога посетили смо Русију и тако кренули у те воде у тој земљи. Ми смо први Срби који су основали приватне компаније у Русији и данас смо једна од највећих компанија“, нагласио е Богољуб Карић и додао да је породица Карић остварена породица.

Сви посетиоци имали су прилику и да се лично упознају са Богољубом Карићем као и да им он потпише примерак књиге.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име