„Bogoljubova zelena salata“ predstavljena na Sajmu knjiga! (VIDEO)

0
1984

Knjiga „Bogoljubova zelena slata“ predstavljena je na 62. Beogradskom sajmu knjiga na štandu Karić fondacije.

Autor je Mirko Stamenković, nekadašnji novinar, glavni urednik najčitanijih listova u Jugoslaviji i osoba koja najbolje poznaje porodicu Karić.

Stamenković je na predstavljanju knjige istakao da čitaoci moraju da kupe i pročitaju knjigu, da bi spoznali značaj dosadašnjeg rada Bogoljuba Karića.

On je posetiocima otkrio da samo jedan detalj koji smatra bitnim, nije zapisao u knjizi, a to je da: „Iza svake uspešne žene, stoji uspešan muškarac. Dobro ste čuli, nisam pogrešio, samo sam s razlogom ovu izreku malo izokrenuo“.

Pored velikog broja posetilaca koji su došli da saznaju o kakvom delu je reč, među prisutnima bila je i mnogočlana porodica Karić, prijatelji, poznanici.

Osim autora, o delu su govorili i Miša Ćirić, osnivač Međunarodnog poslovnog kluba „Dijaspora group“ i projekta „Upakovana nostalgija“, prof. dr Kostadin Pušar,specijali savetnik Univeziteta za mir i razvoj, kao i emiritus profesor Univerziteta Braća Karić, Borislav Miljanović, nekadašnji novinar BK televizije, doktor komunikacije i direktor Reprezent sistema.

Prisutni su ipak sa najvećom znatiželjom čekali da im se obrati Bogoljub Karić.

„Mirko Stamenković više decenija prati naš rad, a za one koji ne znaju, mi smo još u onoj Jugoslaviji prvi osnovali privatnu i porodičnu kompaniju,i od tada je prošlo, skoro pet decenija. Imali smo sreću da je tadašnji predsednik Tito posetio naš grad Peć i da mu se svidelo to što mi radimo kao porodica. Smatrao je da ti porodični biznisi mogu samo da doprinesu razvoju države i rekao da nam se omogući šta god da nam treba. U to vreme smo Sreten, Dragomir, Zoran, Olivera i ja smo za četiri godine, otvorili pet kompanija. Počeli smo sa petoro ljudi, a onda smo rasli. Maršal je, kao primer porodičnog biznisa, na sastancima sa predstavnicima Sovjetskog Saveta uzimao našu porodicu i u to vreme je to bila velika čast. Ubrzo nakon toga posetili smo Rusiju i tako krenuli u te vode u toj zemlji. Mi smo prvi Srbi koji su osnovali privatne kompanije u Rusiji i danas smo jedna od najvećih kompanija“, naglasio e Bogoljub Karić i dodao da je porodica Karić ostvarena porodica.

Svi posetioci imali su priliku i da se lično upoznaju sa Bogoljubom Karićem kao i da im on potpiše primerak knjige.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime