Bogoljub Karić: Ponovo se potvrdilo staro pravilo – pravda je spora ali dostižna!

0
2214

Nakon vesti da je Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istragu protiv Bogoljuba Karića, lider Pokreta SNAGA SRBIJE – BK je u izjavi rekao da se ponovo potvrdilo staro pravilo, da je pravda spora, ali dostižna.

On je ovu radosnu vest podelio sa svim svojim prijateljima na društvenim mrežama.

„Dragi moji podelio bih sa vama, koji mi svojim komentarima pružate veliku podršku u nastojanjima da zajedno stvorimo bolju i lepšu Srbiju, najnoviju i najradosniju vest – posle dvadeset godina sumnjičenja da sam navodno zloupotrebio položaj u privatnoj kompaniji, obustavljena je istraga koja je protiv mene vođena. Ponovo se potvrdilo staro pravilo da je pravda spora, ali dostižna“, napomenuo je Karić.

Karić je zahvalio svima koji su verovali u njega i pravdu.

„Nadam se da ćemo zajedno nastaviti dalje; Da gradimo Srbiju kao lepše mesto za sve nas, našu decu i decu naše dece“, poručio je lider Pokreta SNAGA SRBIJE-BK dodavši da „Srbija ima snage“

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv lidera Pokreta SNAGA SRBIJE –BK Bogoljuba Karića povodom osnivanja „Mobtel-a“ i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

Time su stvoreni preduslovi da se povuče i Interpolova poternica za vlasnikom BK grupe, nakon čega će moći da slobodno dođe u Srbiju, posle više od deset godina.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal precizira se da je pored Karića obustavljena istraga zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i za Vidomira Parežanina, Pantu Uroševića, Mišu Kuzmanovića i Smilju Mladenović.

Istraga je, kako se podseća, vođena zbog sumnje da je, u periodu od aprila 1994. godine do februara 1997. godine, tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije „Srbija BK PTT doo – Mobtel“ i unošenja osnivačkog kapitala, Kariću i preduzeću BK Trade“ Inc., suosnivaču „Mobtel-a“, pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.980.551,98. američkih dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela. Još u februaru ove godine krivični postupak protiv Bogoljuba Karića, obustavljen je zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja u postupku u kojem je bio optužen za zloupotrebu položaja odgovornog lica, potvrđeno je od Višeg tužilaštva koje je podiglo optužnicu protiv njega.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime