Богољуб Карић: Поново се потврдило старо правило – правда је спора али достижна!

0
2263

Након вести да је Тужилаштво за организовани криминал обуставило истрагу против Богољуба Карића, лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК је у изјави рекао да се поново потврдило старо правило, да је правда спора, али достижна.

Он је ову радосну вест поделио са свим својим пријатељима на друштвеним мрежама.

„Драги моји поделио бих са вама, који ми својим коментарима пружате велику подршку у настојањима да заједно створимо бољу и лепшу Србију, најновију и најрадоснију вест – после двадесет година сумњичења да сам наводно злоупотребио положај у приватној компанији, обустављена је истрага која је против мене вођена. Поново се потврдило старо правило да је правда спора, али достижна“, напоменуо је Карић.

Карић је захвалио свима који су веровали у њега и правду.

„Надам се да ћемо заједно наставити даље; Да градимо Србију као лепше место за све нас, нашу децу и децу наше деце“, поручио је лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК додавши да „Србија има снаге“

Подсетимо, Тужилаштво за организовани криминал обуставило је истрагу против лидера Покрета СНАГА СРБИЈЕ –БК Богољуба Карића поводом оснивања „Мобтел-а“ и омогућавања предузећима са Кипра добијање девизних кредита Астра банке без гаранција.

Тиме су створени предуслови да се повуче и Интерполова потерница за власником БК групе, након чега ће моћи да слободно дође у Србију, после више од десет година.

У саопштењу Тужилаштва за организовани криминал прецизира се да је поред Карића обустављена истрага због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица и за Видомира Парежанина, Панту Урошевића, Мишу Кузмановића и Смиљу Младеновић.

Истрага је, како се подсећа, вођена због сумње да је, у периоду од априла 1994. године до фебруара 1997. године, током оснивања Предузећа за мобилне телекомуникације „Србија БК ПТТ доо – Мобтел“ и уношења оснивачког капитала, Карићу и предузећу БК Траде“ Инц., суоснивачу „Мобтел-а“, прибављена противправна имовинска корист у износу од 21.980.551,98. америчких долара, на име разлике између стварне и лажно приказане вредности унете опреме.

Виши суд у Београду обуставио је један од два поступка који се у Србији води против Богољуба Карића због апсолутне застарелости дела. Још у фебруару ове године кривични поступак против Богољуба Карића, обустављен је због наступања апсолутне застарелости кривичног гоњења у поступку у којем је био оптужен за злоупотребу положаја одговорног лица, потврђено је од Вишег тужилаштва које је подигло оптужницу против њега.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име