По налогу Специјалног суда: Повлачи се потерница за Богољубом Карићем

0
2052

Специјални суд у Београду укинио је решење о притвору и наложио је повлачење потернице која је пре 11 година расписана за Богољубом Карићем, пошто је тужилаштво за организовану криминал обуставило истраге вођење против њега.

Након што је тужилаштво јуче донело наредбу којом се обуставља истрага против Карића због кривичног дела злоупотребе положаја одговорног лица, судија за претходни поступак укинуо је решење о притвору за Карића и наредио повлачење потернице, саопштено је из суда.

Суд додаје да су обуставом истраге престали да постоје разлози који би оправдавали задржавање окривљеног у притвору.

Подсетимо, Тужилаштво за организовани криминал је у уторак обуставило истрагу против лидера Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Богољуба Карића поводом оснивања „Мобтел-а“ и омогућавања предузећима са Кипра добијање девизних кредита Астра банке без гаранција.

У саопштењу Тужилаштва за организовани криминал прецизира се да је поред Карића обустављена истрага због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица и за Видомира Парежанина, Панту Урошевића, Мишу Кузмановића и Смиљу Младеновић.

Истрага је, како се подсећа, вођена због сумње да је, у периоду од априла 1994. године до фебруара 1997. године, током оснивања Предузећа за мобилне телекомуникације „Србија БК ПТТ доо – Мобтел“ и уношења оснивачког капитала, Карићу и предузећу БК Траде“ Инц., суоснивачу „Мобтел-а“, прибављена противправна имовинска корист у износу од 21.980.551,98. америчких долара, на име разлике између стварне и лажно приказане вредности унете опреме.

Након ове вести, лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК је у изјави рекао да се поново потврдило старо правило, да је правда спора, али достижна.

Он је ову радосну вест поделио са свим својим пријатељима на друштвеним мрежама.

„Драги моји поделио бих са вама, који ми својим коментарима пружате велику подршку у настојањима да заједно створимо бољу и лепшу Србију, најновију и најрадоснију вест – после двадесет година сумњичења да сам наводно злоупотребио положај у приватној компанији, обустављена је истрага која је против мене вођена. Поново се потврдило старо правило да је правда спора, али достижна“, напоменуо је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име