Po nalogu Specijalnog suda: Povlači se poternica za Bogoljubom Karićem

0
1940

Specijalni sud u Beogradu ukinio je rešenje o pritvoru i naložio je povlačenje poternice koja je pre 11 godina raspisana za Bogoljubom Karićem, pošto je tužilaštvo za organizovanu kriminal obustavilo istrage vođenje protiv njega.

Nakon što je tužilaštvo juče donelo naredbu kojom se obustavlja istraga protiv Karića zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, sudija za prethodni postupak ukinuo je rešenje o pritvoru za Karića i naredio povlačenje poternice, saopšteno je iz suda.

Sud dodaje da su obustavom istrage prestali da postoje razlozi koji bi opravdavali zadržavanje okrivljenog u pritvoru.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal je u utorak obustavilo istragu protiv lidera Pokreta SNAGA SRBIJE-BK Bogoljuba Karića povodom osnivanja „Mobtel-a“ i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal precizira se da je pored Karića obustavljena istraga zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i za Vidomira Parežanina, Pantu Uroševića, Mišu Kuzmanovića i Smilju Mladenović.

Istraga je, kako se podseća, vođena zbog sumnje da je, u periodu od aprila 1994. godine do februara 1997. godine, tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije „Srbija BK PTT doo – Mobtel“ i unošenja osnivačkog kapitala, Kariću i preduzeću BK Trade“ Inc., suosnivaču „Mobtel-a“, pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.980.551,98. američkih dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

Nakon ove vesti, lider Pokreta SNAGA SRBIJE-BK je u izjavi rekao da se ponovo potvrdilo staro pravilo, da je pravda spora, ali dostižna.

On je ovu radosnu vest podelio sa svim svojim prijateljima na društvenim mrežama.

„Dragi moji podelio bih sa vama, koji mi svojim komentarima pružate veliku podršku u nastojanjima da zajedno stvorimo bolju i lepšu Srbiju, najnoviju i najradosniju vest – posle dvadeset godina sumnjičenja da sam navodno zloupotrebio položaj u privatnoj kompaniji, obustavljena je istraga koja je protiv mene vođena. Ponovo se potvrdilo staro pravilo da je pravda spora, ali dostižna“, napomenuo je Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime