Bogoljub Karić: Ekonomska revolucija – domaći zadatak (Kolumana Politika)

0
2080

Imamo istorijsku šansu da za pet godina potpuno iskorenimo nezaposlenost, a da prosečne plate dostignu 1.000 evra. Ti ciljevi su ostvarivi

Srbija mora da radi, da gradi i da rađa. Ovo je sveto trojstvo moderne Srbije, to je osnovni program naše ekonomske revolucije!

Imamo istorijsku šansu da za pet godina potpuno iskorenimo nezaposlenost, a da prosečne plate dostignu 1.000 evra.

Oko tog ključnog nacionalnog cilja mora da se okupi čitava politička, poslovna, društvena i naučna elita koja će ga slediti, bez obzira na svoja politička ili ideološka opredeljenja.

Ničim nas Bog nije kaznio da se konačno ne vratimo tamo gde smo bili pre nekoliko decenija, na presto najrazvijenije zemlje u ovom delu Evrope. Za Srbiju su danas širom otvorene kapije Moskve, Pekinga, Vašingtona i Brisela zahvaljujući mudroj politici državnika, reformatora i predsednika Aleksandra Vučića koji je Srbiju, umesto provalije, pretvorio u most između Istoka i Zapada. To je pokazao i nedavni veličanstveni samit u Kini „Jedan pojas – jedan put“, gde se Vučić susreo sa vodećim svetskim liderima kao što su predsednik i premijer Kine Si Đinping i Li Kećijang, ruski predsednik Vladimir Putin, turski šef države Redžep Tajip Erdogan i mnogi drugi državnici.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime