Белоруска делегација положила венце код споменика Ослободиоцима Београда (ВИДЕО)

0
2229

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић и градоначелник Минска Андреј Шорец положили су данас венце на Споменик совјетским и југословенским војницима погинулим приликом ослобађања Београда од немачко-фашистичких окупатора и на Споменик совјетском војнику.

Цвеће су положили и чланови беолоруске делегације који бораве у српској престоници поводом манифестације „Дани Минска у Београду”.

Младеновић је рекао да је данас још једном одата пошта херојима, ослободиоцима Београда, који су 1944. године ослободили главни град од нациста и фашиста.

– Велика захвалност војницима Црвене армије, који су заједно са војницима Народноослободилачке војске Југославије ослободили Београд и даровали нам слободу.

Данас смо искористили прилику да са нашим пријатељима из Минска заједно одамо пошту нашим и белоруским војницима који су дали свој живот за слободу. Ово је још једна прилика да их се сетимо и никада не заборавимо – истакао је Младеновић.

Шорец је поновио да је данас одата почаст херојима који су ослободили Београд и додао да се у меморијалном парку налазе и спомен-плоче тројици Белоруса који су погинули током ослобађања Београда.

У име почасног конзула Републике Белорује у Београду, Драгомира Ј. Карића,венце су положили Велибор Стевић, председник Градског одбора Београда Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и Милош Вучинић, председник надзорног одбора Покрета.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име