Beloruska delegacija položila vence kod spomenika Oslobodiocima Beograda (VIDEO)

0
2123

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i gradonačelnik Minska Andrej Šorec položili su danas vence na Spomenik sovjetskim i jugoslovenskim vojnicima poginulim prilikom oslobađanja Beograda od nemačko-fašističkih okupatora i na Spomenik sovjetskom vojniku.

Cveće su položili i članovi beoloruske delegacije koji borave u srpskoj prestonici povodom manifestacije „Dani Minska u Beogradu”.

Mladenović je rekao da je danas još jednom odata pošta herojima, oslobodiocima Beograda, koji su 1944. godine oslobodili glavni grad od nacista i fašista.

– Velika zahvalnost vojnicima Crvene armije, koji su zajedno sa vojnicima Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije oslobodili Beograd i darovali nam slobodu.

Danas smo iskoristili priliku da sa našim prijateljima iz Minska zajedno odamo poštu našim i beloruskim vojnicima koji su dali svoj život za slobodu. Ovo je još jedna prilika da ih se setimo i nikada ne zaboravimo – istakao je Mladenović.

Šorec je ponovio da je danas odata počast herojima koji su oslobodili Beograd i dodao da se u memorijalnom parku nalaze i spomen-ploče trojici Belorusa koji su poginuli tokom oslobađanja Beograda.

U ime počasnog konzula Republike Beloruje u Beogradu, Dragomira J. Karića,vence su položili Velibor Stević, predsednik Gradskog odbora Beograda Pokreta SNAGA SRBIJE-BK i Miloš Vučinić, predsednik nadzornog odbora Pokreta.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime