Belorusija želi da uvozi vino iz Aleksandrovca / Ambasador Briljov i poslanik Karić na Župskoj berbi

0
2599

Belorusija želi da uvozi vino iz Aleksandrovca

Uvažene goste dočekao predsednik opštine Mirko Mihajlović sa saradnicima. Karić je naglasio da se na manifestaciji pokazuje ono što Župa najbolje ima već vekovima, a diplomata iz prijateljske zemlje nije krio oduševljenje jedinstvenom Fontanom vina

Najveća manifestacija posvećena vinu i grožđu „Župska berba“ održana je u Aleksandrovcu 56. put, a u njenoj lepoti uživao je i narodni poslanik Dragomir J. Karić u društvu ambasadora Belorusije Valerija Briljova i njegove supruge Marine.

Uvažene goste dočekao je predsednik opštine Mirko Mihajlović sa saradnicima i narodnom poslanicom Jelenom Vujić Obradović, pokazavši im brojne dragocenosti ovog događaja koje ga svrstavaju u riznicu evropskih dešavanja od velikog značaja.

– Danas je najlepši dan u Aleksnadrovcu. Ovde se praktično slio čitav župski kraj da proslavi berbu grožđa i da pokaže ono što najbolje ima vekovima a to je župsko vino – naglasio je Dragomir J. Karić, kojem su tokom nazdravljanja kraj jedinstvene u svetu Fontane vina i šetnje Vinskom ulicom prilazili građani da se fotografišu i da porazgovaraju.

Ambasador Briljov nije krio oduševljenje:

– Ja sam mnogo šta video u životu, ali nikad nisam video Fontanu vina. Mi u Belorusiji pijemo vino, ali ne pravimo ga od grožđa, Veoma smo zainteresovani da vina sa ovog područja budu plasirana kod nas.

Predsednik opštine Mihajlović je narodnog poslanika Dragomira J. Karića i ambasadora Valerija Briljova upoznao sa nekima od sedamdesetak eminentnih vinara od kojih su saznali detalje o proizvodnji vrhunskog vina. Goste je proveo i kroz Zavičajni muzej u kojem im je arheolog Sanja Crnobrnja Krasić predstavila skulpture koje datiraju četirihiljaditu godinu pre nove ere i koji se sada apsolutna atrakcija u svetu.

Poznato je da je vino piće bogova, a na Župskoj berbi svako se provede bogovski. Zagarantovano. I ukoliko već niste, upišite u vaš kalendar ovu manifestaciju za narednu godinu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime