Белорусија жели да увози вино из Александровца / Амбасадор Бриљов и посланик Карић на Жупској берби

0
2658

Белорусија жели да увози вино из Александровца

Уважене госте дочекао председник општине Мирко Михајловић са сарадницима. Карић је нагласио да се на манифестацији показује оно што Жупа најбоље има већ вековима, а дипломата из пријатељске земље није крио одушевљење јединственом Фонтаном вина

Највећа манифестација посвећена вину и грожђу „Жупска берба“ одржана је у Александровцу 56. пут, а у њеној лепоти уживао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић у друштву амбасадора Белорусије Валерија Бриљова и његове супруге Марине.

Уважене госте дочекао је председник општине Мирко Михајловић са сарадницима и народном посланицом Јеленом Вујић Обрадовић, показавши им бројне драгоцености овог догађаја које га сврставају у ризницу европских дешавања од великог значаја.

– Данас је најлепши дан у Алекснадровцу. Овде се практично слио читав жупски крај да прослави бербу грожђа и да покаже оно што најбоље има вековима а то је жупско вино – нагласио је Драгомир Ј. Карић, којем су током наздрављања крај јединствене у свету Фонтане вина и шетње Винском улицом прилазили грађани да се фотографишу и да поразговарају.

Амбасадор Бриљов није крио одушевљење:

– Ја сам много шта видео у животу, али никад нисам видео Фонтану вина. Ми у Белорусији пијемо вино, али не правимо га од грожђа, Веома смо заинтересовани да вина са овог подручја буду пласирана код нас.

Председник општине Михајловић је народног посланика Драгомира Ј. Карића и амбасадора Валерија Бриљова упознао са некима од седамдесетак еминентних винара од којих су сазнали детаље о производњи врхунског вина. Госте је провео и кроз Завичајни музеј у којем им је археолог Сања Црнобрња Красић представила скулптуре које датирају четирихиљадиту годину пре нове ере и који се сада апсолутна атракција у свету.

Познато је да је вино пиће богова, а на Жупској берби свако се проведе боговски. Загарантовано. И уколико већ нисте, упишите у ваш календар ову манифестацију за наредну годину.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име