Belorusija odlikovala Dragomira J. Karića / Zahvalnost za uložene napore u povezivanju dva bratska naroda

1
2605

Ambasador Belorusije Velerij Briljov uručio je narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću, počasnom konzulu Belorusije, predsedniku Parlamentarne grupe prijateljstva sa Belorusijom u Narodnoj skupštini Srbije i ovlašćenom predstavniku Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji, odlikovanje svoje države, jubilarnu medalju ustanovljenu povodom 100 godina diplomatske službe Belorusije, za zasluge u povezivanju dva naroda.

– Za mene je ovo velika čast. I ne samo za mene, već za moju porodicu, veliku porodicu Karić, za moju mamu mati Angelinu, za moju suprugu koja me već pola veka prati na ovom mom burnom putu, za moja tri sina Sašu, Simona i Jugoslava i za moju najlepšu ćerku, moju jedinicu Danijela koja me je nedavno obradovala sinom Maksimom, mojim 13. unučetom – kazao je Karić, primajući na svečanosti u počasnom konzulatu Belorusije priznanje za sve dosadašnje napore da uspostavi što jaču saradnju između dve države organizujući brojne susrete privrednih delegacija, parlamentarnih grupa, kulturnih i sportskih poslenika i priredivši niz gostovanja kako beloruskih umetnika u Srbiji, tako i srpskih u Belorusiji.

Zahvalnost je Dragomir J. Karić uputio ne samo ambasadoru Valeriju Briljovu i zaposlenima u ambasadi, već i Ministarstvu inostranih poslova Belorusije koje predvodi Vladimir Vladimirovič Makej.

– Ponosim se ovom medaljom i s ponosom ću da je nosim, a naći će mesto i u našem muzeju – poručio je Karić.

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime