Белорусија одликовала Драгомира Ј. Карића / Захвалност за уложене напоре у повезивању два братска народа

1
2593

Амбасадор Белорусије Велериј Бриљов уручио је народном посланику Драгомиру Ј. Карићу, почасном конзулу Белорусије, председнику Парламентарне групе пријатељства са Белорусијом у Народној скупштини Србије и овлашћеном представнику Белоруске трговинско-индустријске коморе у Србији, одликовање своје државе, јубиларну медаљу установљену поводом 100 година дипломатске службе Белорусије, за заслуге у повезивању два народа.

– За мене је ово велика част. И не само за мене, већ за моју породицу, велику породицу Карић, за моју маму мати Ангелину, за моју супругу која ме већ пола века прати на овом мом бурном путу, за моја три сина Сашу, Симона и Југослава и за моју најлепшу ћерку, моју јединицу Данијела која ме је недавно обрадовала сином Максимом, мојим 13. унучетом – казао је Карић, примајући на свечаности у почасном конзулату Белорусије признање за све досадашње напоре да успостави што јачу сарадњу између две државе организујући бројне сусрете привредних делегација, парламентарних група, културних и спортских посленика и приредивши низ гостовања како белоруских уметника у Србији, тако и српских у Белорусији.

Захвалност је Драгомир Ј. Карић упутио не само амбасадору Валерију Бриљову и запосленима у амбасади, већ и Министарству иностраних послова Белорусије које предводи Владимир Владимирович Макеј.

– Поносим се овом медаљом и с поносом ћу да је носим, а наћи ће место и у нашем музеју – поручио је Карић.

1 КОМЕНТАР

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име