Angola je iskren prijatelj Srbije

0
2072

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik parlamenta Angole Fernando da Piedad Diaš duš Santuš potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju, čime je otvorena nova stranica bilateralnih odnosa između dve zemlje.

Gojkovićeva je istakla da je za Srbiju veoma važno što ima iskrenog prijatelja na afričkom kontinentu.

– Angola poštuje teritorijalni integritet i suverenitet. Nije i neće menjati svoj stav u odnosu na takozvanu nezavisnost, odnosno neće priznati Kosovo kao zasebnu državu. Ostaće na strani Srbije i neće glasati protiv interesa naše države kada je u pitanju pokušaj tzv. Kosova da postane članica u međunarodnim organizacijama, kao što su UNESKO i Interpol – rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Predsednik parlamenta Angole je uručio Maji Gojković poziv da dođe u uzvratnu posetu i istakao da će sa svojom delegacijom iz naše zemlje otići „prepun nade za budućnost“.

Ovom važnom sastanku prisustvovao je i narodni poslanik Dragomir J. Karić, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Angolom u Narodnoj skupštini Srbije. On je ukazao na značaj narodne diplomatije i sa predstavnicima dva parlamenta založio se za jačanje ekonomske saradnje, prevashodno u oblasti poljoprivrede, farmaceutske i namenske industrije.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime