Ангола је искрен пријатељ Србије

0
2332

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић и председник парламента Анголе Фернандо да Пиедад Диаш душ Сантуш потписали су у Београду Меморандум о разумевању, чиме је отворена нова страница билатералних односа између две земље.

Гојковићева је истакла да је за Србију веома важно што има искреног пријатеља на афричком континенту.

– Ангола поштује територијални интегритет и суверенитет. Није и неће мењати свој став у односу на такозвану независност, односно неће признати Косово као засебну државу. Остаће на страни Србије и неће гласати против интереса наше државе када је у питању покушај тзв. Косова да постане чланица у међународним организацијама, као што су УНЕСКО и Интерпол – рекла је председница Скупштине Србије.

Председник парламента Анголе је уручио Маји Гојковић позив да дође у узвратну посету и истакао да ће са својом делегацијом из наше земље отићи „препун наде за будућност“.

Овом важном састанку присуствовао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић, председник Парламентарне групе пријатељства са Анголом у Народној скупштини Србије. Он је указао на значај народне дипломатије и са представницима два парламента заложио се за јачање економске сарадње, превасходно у области пољопривреде, фармацеутске и наменске индустрије.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име