Ambasadorka Čen Bo razgovarala sa srpskim poslanicima / Kineske investicije u Srbiji će dostići 20 milijardi dolara

0
2550

Treba sarađivati i raditi sa državama kao što je Kina koja nas podržava u Savetu bezbednosti i u svim međunarodnim organizacijama i koja od nas ne traži nijedan pedalj naše svete srpske zemlje, kazao je Dragomir J. Karić što su podržali svi članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa NR Kinom, jednom od najbrojnijih u Narodnoj skupštini, a koju predvodi prof. dr Žarko Obradović

Poslanička grupa prijateljstva Srbije i Kine, koju predvodi prof. dr Žarko Obradović, ugostila je u Narodnoj skupštini ambasadorku Kine Čen Bo.

Na sastanku je istaknuto da su tradicionalno bliske veze između dve države poslednjih godina ojačane do te mere da su poprimile čelični karakter.

– Srbiju i Kinu vezuje sveobuhvatno strateško partnerstvo. Ton tim odnosima daju predsednici Si Điping i Aleksandar Vučić, što se preliva i na međudržavne odnose – naglasio je Obradović i zahvalio Kini na podršci po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
On je istakao značaj kineskih investicija i projekata u našoj zemlji, a ambasadorka Čen Bo je izrazila uverenje da će se saradnja dalje razvijati kroz još aktivnije uključivanje investitora, pre svega malih i srednjih preduzeća iz Kine, i jačanjem saradnje na polju inovacija i poljoprivrede.
– U našem odnosu i saradnji nema zabranjenih zona i nema prepreka – podvukla je ambasadorka.

Navela je da su sadašnje investicije u Srbiju preko 10 milijardi dolara sa tendencijom da ako se ostvare svi potpisani međudržavni sporazumi mogu da do 2025. godine dostignu oko 20 milijardi dolara.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić je rekao da je to izuzetno važno za razvoj i modernizaciju srpske privrede i infrastrukture.

– Treba sarađivati i raditi sa državama kao što je Kina koja nas podržava u Savetu bezbednosti i u svim međunarodnim organizacijama i koja od nas ne traži nijedan pedalj naše svete srpske zemlje – kazao je Karić što su podržali u svojim izlaganjima svi članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom, jednom od najbrojnih u Narodnoj skupštini.

Inače, Srbija je partner dva velika sajma u oblasti investicija koja se održavaju u dva kineska grada, a već u oktobru u našu zemlju će doputovati u zvaničnu posetu kineski ministri za visoke tehnologije i privredne i ekonomske odnose, što doprinosi dodatnom povezivanju među državama u svim segmentima.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime