Амбасадорка Чен Бо разговарала са српским посланицима / Кинеске инвестиције у Србији ће достићи 20 милијарди долара

0
2783

Треба сарађивати и радити са државама као што је Кина која нас подржава у Савету безбедности и у свим међународним организацијама и која од нас не тражи ниједан педаљ наше свете српске земље, казао је Драгомир Ј. Карић што су подржали сви чланови Посланичке групе пријатељства са НР Кином, једном од најбројнијих у Народној скупштини, а коју предводи проф. др Жарко Обрадовић

Посланичка група пријатељства Србије и Кине, коју предводи проф. др Жарко Обрадовић, угостила је у Народној скупштини амбасадорку Кине Чен Бо.

На састанку је истакнуто да су традиционално блиске везе између две државе последњих година ојачане до те мере да су попримиле челични карактер.

– Србију и Кину везује свеобухватно стратешко партнерство. Тон тим односима дају председници Си Ђипинг и Александар Вучић, што се прелива и на међудржавне односе – нагласио је Обрадовић и захвалио Кини на подршци по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије.
Он је истакао значај кинеских инвестиција и пројеката у нашој земљи, а амбасадорка Чен Бо је изразила уверење да ће се сарадња даље развијати кроз још активније укључивање инвеститора, пре свега малих и средњих предузећа из Кине, и јачањем сарадње на пољу иновација и пољопривреде.
– У нашем односу и сарадњи нема забрањених зона и нема препрека – подвукла је амбасадорка.

Навела је да су садашње инвестиције у Србију преко 10 милијарди долара са тенденцијом да ако се остваре сви потписани међудржавни споразуми могу да до 2025. године достигну око 20 милијарди долара.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић је рекао да је то изузетно важно за развој и модернизацију српске привреде и инфраструктуре.

– Треба сарађивати и радити са државама као што је Кина која нас подржава у Савету безбедности и у свим међународним организацијама и која од нас не тражи ниједан педаљ наше свете српске земље – казао је Карић што су подржали у својим излагањима сви чланови Посланичке групе пријатељства са Кином, једном од најбројних у Народној скупштини.

Иначе, Србија је партнер два велика сајма у области инвестиција која се одржавају у два кинеска града, а већ у октобру у нашу земљу ће допутовати у званичну посету кинески министри за високе технологије и привредне и економске односе, што доприноси додатном повезивању међу државама у свим сегментима.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име