Ambasador Tunisa sa poslanikom Karićem *VIDEO/FOTO

0
1890

Narodni poslanik i predsednik Udruženja srpsko-tunižanskog prijateljstva Dragomir J. Karić razgovarao je sa ambasadorom Tunisa u Srbiji NJ.E. Mohamedom Bugamrom.

Ambasador Bugamra je podsetio da Tunis podržava suverenitet naše zemlje ne priznajući Kosovo bez obzira što rukovodtvo države trpi velike pritiske pojedinih arapskih zemalja. Prema rečima ambasadora, tradicionalno prijateljstvo naše dve zemalje potiče još iz perioda Josipa Broza Tita i Burgibe i godinama se ono samo produbljuje na obostranu korist. – „ Tunis, osim sa Srbijom, jača saradnju i sa Rusijom. To je veoma važna zemlja za nas ne samo na političkom već i ekonomskom planu. Otvorili smo niz direktnih avio linija, kancelariju naše Turističke organizacije u Petrovgradu a ovoga leta 600 000 turista iz Rusije posetilo je Tunis. Nije se dogodio ni jedan incident što samo potvrđuje da je Tunis sada stabilna zemlja i da se tamo može putovati bez ikakvog rizika.“- zaključio je ambasador Tunisa u Srbiji. On je pozvao Srbe da slobodno posete njegovu zemlju bez obzira na preporuku vlade da se tamo ne treba putovati iz bezbednosnih razloga.

Poslanik Karić sa pozicije predsednika Udruženja srpsko-tunižanskog prijateljstva rekao je da će učiniti sve kako bi Tunis kao država doživeo potpunu afirmaciju u našoj zemlji u svim oblastima. – „ Planiram otvaranje Klubova prijateljstva u svim većim centrima okruga. Prvi su na redu Novi Sad i Niš. Dane tunižanskog filma, kao projekat, realizovaćemo sa Domom Omladine. Srbija mora da podrži svoje tradicionalne prijatelje i sa njima sarađuje. Previše je zemalja koje nas stalno zbog nečega uslovljavaju. Sa Tunisom to nikada nije bio slučaj. „ – rekao je poslanik Karić. On je pozvao srpske turiste da posete Tunis i upoznaju se sa kulturom, tradicijom i običajima zemlje Magreba kao i da u utorak, 01. novembra u 17 sati dođu na proslavu srpsko-tunižanskog prijateljstva u Muzej afričke umetnosti.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime