Амбасадор Туниса са послаником Карићем *ВИДЕО/ФОТО

0
2106

Народни посланик и председник Удружења српско-тунижанског пријатељства Драгомир Ј. Карић разговарао је са амбасадором Туниса у Србији Њ.Е. Мохамедом Бугамром.

Амбасадор Бугамра је подсетио да Тунис подржава суверенитет наше земље не признајући Косово без обзира што руководтво државе трпи велике притиске појединих арапских земаља. Према речима амбасадора, традиционално пријатељство наше две земаље потиче још из периода Јосипа Броза Тита и Бургибе и годинама се оно само продубљује на обострану корист. – „ Тунис, осим са Србијом, јача сарадњу и са Русијом. То је веома важна земља за нас не само на политичком већ и економском плану. Отворили смо низ директних авио линија, канцеларију наше Туристичке организације у Петровграду а овога лета 600 000 туриста из Русије посетило је Тунис. Није се догодио ни један инцидент што само потврђује да је Тунис сада стабилна земља и да се тамо може путовати без икаквог ризика.“- закључио је амбасадор Туниса у Србији. Он је позвао Србе да слободно посете његову земљу без обзира на препоруку владе да се тамо не треба путовати из безбедносних разлога.

Посланик Карић са позиције председника Удружења српско-тунижанског пријатељства рекао је да ће учинити све како би Тунис као држава доживео потпуну афирмацију у нашој земљи у свим областима. – „ Планирам отварање Клубова пријатељства у свим већим центрима округа. Први су на реду Нови Сад и Ниш. Дане тунижанског филма, као пројекат, реализоваћемо са Домом Омладине. Србија мора да подржи своје традиционалне пријатеље и са њима сарађује. Превише је земаља које нас стално због нечега условљавају. Са Тунисом то никада није био случај. „ – рекао је посланик Карић. Он је позвао српске туристе да посете Тунис и упознају се са културом, традицијом и обичајима земље Магреба као и да у уторак, 01. новембра у 17 сати дођу на прославу српско-тунижанског пријатељства у Музеј афричке уметности.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име