Амбасада Кувајта обележила празник (фото-видео)

0
2391

Амбасадор Кувајта у Србији Јусуф Абдулсамад приредио је у Београду пријем поводом 54. годишњице независности и 24. годишњице ослобођења државе и поручио да Србију његова земља сматра за поузданог политичког партнера.

„Прошло је 52 године од успостављања кувајтско српских дипломатских односа и сматрамо Србију важним и поузданим политичким партнером. Све је очигледнија обострана сарадња у економској и инвестиционој сфери, а и трговинска бележи све већи раст“, рекао је амбасадор Кувајта на пријему у хотелу „Хајат“ у обраћању званицама.

Он је истакао да ће Кувајт и Србија још више развијати сарадњу кроз многе потписане билатералне споразуме, као и да Кувајт са посебном пажњом очекује предстојећи састанак мешовите комисије за економско-техничку сарадњу две земље.

Абдулсамад је подсетио да је Кувајт пружио значајну помоћ Србији током прошлогодишњих катастрофалних поплава и да је његова земља увек спремна да помогне свима у свету који су у невољи.

„У складу са тим и на основу традиционално добрих односа и узајамног поверења, Кувајт је доделио значајну донацију за изградњу нових кућа у Обреновцу“, казао је амбасадор Кувајта.

видео у припреми…

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име