Љајић: Могућ наступ српских компанија на тржишту Казахстана

0
2077

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Казахстана у Србији на нерезиденцијалној основи Нурбахом Рустемовим, са којим је разговарао о унапређењу укупних односа две земље и могућностима за проширење обима економске сарадње.

Амбасадор Рустемов позвао је том приликом српске компаније из области путне инфраструктуре, грађевинарства и пољопривредне призводње да учествују у реализацији државног програма Владе Казахстана под називом „Светли пут“, за који ће бити издвојено 40 милијарди долара у наредне три године и у чијем ће склопу бити изграђен велики број путева, железничких пруга, школа, болница и погона за производњу хране.

Потпредседник Владе Љајић и амбасадор Рустемов су се сагласили да би у току ове године требало да се одржи и прва седница међувладиног комитета за економску сарадњу Србије и Казахстана. Они су најавали и скоро потписивање билатералног споразума о избегавању двоструког опорезивања који је у потпуности усаглашен, као и споразума о сарадњи у области туризма, заједничком наступу на трећим тржиштима и сарадњи у области информационо – комуникационих технологија, који су у припреми.

Амбасадор Казахстана је пренео став своје државе, која, како је рекао, никад неће признати једнострано проглашену независност Косова. Рустемов је додао и да ће Казахстан у току наредне године отворити зграду генералног конзулата у Београду, а да ће потом бити отворена и амбасада.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име