Ambasada Kuvajta obeležila praznik (foto-video)

0
2169

Ambasador Kuvajta u Srbiji Jusuf Abdulsamad priredio je u Beogradu prijem povodom 54. godišnjice nezavisnosti i 24. godišnjice oslobođenja države i poručio da Srbiju njegova zemlja smatra za pouzdanog političkog partnera.

„Prošlo je 52 godine od uspostavljanja kuvajtsko srpskih diplomatskih odnosa i smatramo Srbiju važnim i pouzdanim političkim partnerom. Sve je očiglednija obostrana saradnja u ekonomskoj i investicionoj sferi, a i trgovinska beleži sve veći rast“, rekao je ambasador Kuvajta na prijemu u hotelu „Hajat“ u obraćanju zvanicama.

On je istakao da će Kuvajt i Srbija još više razvijati saradnju kroz mnoge potpisane bilateralne sporazume, kao i da Kuvajt sa posebnom pažnjom očekuje predstojeći sastanak mešovite komisije za ekonomsko-tehničku saradnju dve zemlje.

Abdulsamad je podsetio da je Kuvajt pružio značajnu pomoć Srbiji tokom prošlogodišnjih katastrofalnih poplava i da je njegova zemlja uvek spremna da pomogne svima u svetu koji su u nevolji.

„U skladu sa tim i na osnovu tradicionalno dobrih odnosa i uzajamnog poverenja, Kuvajt je dodelio značajnu donaciju za izgradnju novih kuća u Obrenovcu“, kazao je ambasador Kuvajta.

video u pripremi…

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime