Alternativa za Nemačku: U Bundestagu se borimo protiv priznanja Kosova

0
2377

Šef spoljnopolitičkog odbora Alternative za Nemačku u Bundestagu Armin-Paulus Hampel tokom trajanja 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu zatražio je susret sa narodnim poslanikom Dragomirom J. Karićem, zamenikom predsednika Pokreta Snaga Srbije – Bogoljub Karić i članom Parlamentarne grupe prijateljstva sa Nemačkom u Narodnoj skupštini Srbije.

Sastanku su prisustvovale i njegove stranačke kolege, među kojima i Valdemar Herdt, član odbora za spoljnu politiku u Bundestagu, kao i Miloš Vučinić, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS – BK.

Hampel i Karić su razgovarali o mogućnostima intenzivnije saradnje između Srbije i Nemačke pre svega kroz razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i u oblasti obrazovanja. Hampel je svom domaćinu ponovio čvrst stav stranke Alternativa za Nemačku i njene poslaničke grupe u Bundestagu da je samoproglašene takozvane države Kosovo nezakonito i da Nemačka ne treba da joj daje legitimitet. On je čestitao Srbiji što je uspela da odličnim diplomatskim potezima 15 zemalja povuče svoje priznanje tzv. Kosovo.

– Smatramo da je odluka da se dozvoli nezavisnost Kosova pogrešna. Ono što sam danas prepoznao u gospodinu Kariću jeste da je on pragmatičan čovek i da želi da interesi svih strana budu jednako zadovoljeni – istakao je Hampel.

Dragomir J. Karić je svog gosta upoznao sa situacijom u regionu i naglasio da se pitanje Kosova i Metohije jedino može rešiti dijalogom za koji se zalaže rukovodstvo Srbije predvođeno predsednikom Aleksandrom Vučićem, baš kao i predsednik Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić. Govorio je i o lepotama južne srpske pokrajine, o njenom istorijskom značaju za naciju, kao i o tome koliko porodica Karić čini da se odnosi normalizuju i da ceo Zapadni Balkan postane mesto gde će ljudi da lepo žive od svog rada i gde će da ulažu investitori iz celog sveta.

rpt

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime