Алтернатива за Немачку: У Бундестагу се боримо против признања Косова

0
2368

Шеф спољнополитичког одбора Алтернативе за Немачку у Бундестагу Армин-Паулус Хампел током трајања 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду затражио је сусрет са народним послаником Драгомиром Ј. Карићем, замеником председника Покрета Снага Србије – Богољуб Карић и чланом Парламентарне групе пријатељства са Немачком у Народној скупштини Србије.

Састанку су присуствовале и његове страначке колеге, међу којима и Валдемар Хердт, члан одбора за спољну политику у Бундестагу, као и Милош Вучинић, потпредседник Извршног одбора Главног одбора ПСС – БК.

Хампел и Карић су разговарали о могућностима интензивније сарадње између Србије и Немачке пре свега кроз развој малих и средњих предузећа, као и у области образовања. Хампел је свом домаћину поновио чврст став странке Алтернатива за Немачку и њене посланичке групе у Бундестагу да је самопроглашене такозване државе Косово незаконито и да Немачка не треба да јој даје легитимитет. Он је честитао Србији што је успела да одличним дипломатским потезима 15 земаља повуче своје признање тзв. Косово.

– Сматрамо да је одлука да се дозволи независност Косова погрешна. Оно што сам данас препознао у господину Карићу јесте да је он прагматичан човек и да жели да интереси свих страна буду једнако задовољени – истакао је Хампел.

Драгомир Ј. Карић је свог госта упознао са ситуацијом у региону и нагласио да се питање Косова и Метохије једино може решити дијалогом за који се залаже руководство Србије предвођено председником Александром Вучићем, баш као и председник Покрета Снага Србије Богољуб Карић. Говорио је и о лепотама јужне српске покрајине, о њеном историјском значају за нацију, као и о томе колико породица Карић чини да се односи нормализују и да цео Западни Балкан постане место где ће људи да лепо живе од свог рада и где ће да улажу инвеститори из целог света.

rpt

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име