Краљевина Лесото је чврст пријатељ Србије

0
2390

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић састала се са председником Владе Краљевине Лесото Томасом Табанеом.

Он са својим сарадницима борави у званичној посети нашој земљи, а претходно је имао састанке са председником Србије Александром Вучићем, који планира наредне године посету афричком континенту, и министром спољних послова Ивицом Дачићем, који му је захвалио што је Лесото једна од 15 држава која је суспендовала признање Косова.

Маја Гојковић је истакла да је Србија посвећена унапређењу односа са традиционалним пријатељима и подсетила да односи између две државе датирају још од 1972. године када је Лесото стицао независност. Указала је и на спремност Народне скупштине да формира посланичку групу пријатељства са Краљевином Лесото.

Томас Табане је нагласио да његова земља пружа непоколебљиву подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије и истакао жељу Краљевине Лесото да продуби и оснажи сарадњу на свим пољима.

Разговорима са гостом из Африке присуствовао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић. Он је рекао да су овакве посете и сусрети одлична прилика да се успостави свеобухватна сарадња са пријатељским државама и нагласио да и те како има простора за реализацију великих пројеката у области привреде, образовања, културе и грађевинарства.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име