Kraljevina Lesoto je čvrst prijatelj Srbije

0
2360

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Vlade Kraljevine Lesoto Tomasom Tabaneom.

On sa svojim saradnicima boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji, a prethodno je imao sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji planira naredne godine posetu afričkom kontinentu, i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, koji mu je zahvalio što je Lesoto jedna od 15 država koja je suspendovala priznanje Kosova.

Maja Gojković je istakla da je Srbija posvećena unapređenju odnosa sa tradicionalnim prijateljima i podsetila da odnosi između dve države datiraju još od 1972. godine kada je Lesoto sticao nezavisnost. Ukazala je i na spremnost Narodne skupštine da formira poslaničku grupu prijateljstva sa Kraljevinom Lesoto.

Tomas Tabane je naglasio da njegova zemlja pruža nepokolebljivu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao želju Kraljevine Lesoto da produbi i osnaži saradnju na svim poljima.

Razgovorima sa gostom iz Afrike prisustvovao je i narodni poslanik Dragomir J. Karić. On je rekao da su ovakve posete i susreti odlična prilika da se uspostavi sveobuhvatna saradnja sa prijateljskim državama i naglasio da i te kako ima prostora za realizaciju velikih projekata u oblasti privrede, obrazovanja, kulture i građevinarstva.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime