ВИДЕО ТВ ДЕБАТА Карић: Србијом је владао економски тероризам од 2000. до 2012. године, Србији данас треба економска револуција, да Србија ради и да рађа

0
2151


Председник Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Богољуб Карић изјавио је да неће тужити државу Србију за „случај Мобтел“ и да се неће кандидовати за председника на предстојећим изборима, уколико се, испред владајуће коалиције буде кандидовао премиејр Александар Вучић.

Карић је у емисији „Дебата“ на ТВ Пинк, у којој је учествовао са председником ЛСВ Ненадом Чанком и аналитичарем Дејаном Вуком Станковићем, рекао да неће тужити Србију, а да је на суду у Стразбуру једино желео да докаже како је део тадашње власти рекетирао пословне људе у Србији.

„Циљ је био политички уништити ПСС, отети компаније вредне више од три милијарди, отпустити 13 хиљада људи. Остала је Фондација, остао је Универзитет. Хвала им и на томе… Никада нисам тужио Србију нити ћу, ја сам до Стразбура ишао да бих показао како је група „експерата“ рекетирала почетком двехиљадитих, они су две хиљаде компанија под кључ ставили, а све да би зауставили ПСС. Душа су ми и срце на месту да сам после 11 година дошао у своју земљу и све време што сам сањао то се и остварило. Морамо да ширимо љубав, Србији треба љубав, а не тужба“, рекао је Карић.

Он напомиње да је његов прогон почео када је 2004. године ушао у политику и када није пристао да се одрекне компанија. Од њега је тражено да преда компаније за 200 милиона, уцењен је био и полицијом, али је тражио да компаније иду на тендер.

„Могао сам да се договорим, али због патриотизма нисам могао и данас сам ту, због патриотизма. Не прихватам рекет ни уцену. То знају сви. Укупна приватизација у Србији донела је две милијарде и 200 милиона, а један Мобтел је донео 80 одсто целокупне приватизације и како ја могу да се осећам кривим. Ја сам пресрећан што је народ спознао то и кад људи виде ко је крив, ко је прав. Немам никаква оптерећења да сам некога оштетио“, додаје.

Он напомиње да се свуда слободно кретао свих ових година, јер је истрага вођена за злоупотребу у приватној компанији. Аналитичар Дејан Вук Станковић појаснио је да је злоупотреба службеног положаја у приватној фирми, недоказива у капиталистичким земљама. Додаје да је пре десет година међу 87.000 текстова који су објављени о њему било 70 одсто негативних, али да се сваке године то мењало и да сада има 90 одсто позитивних текстова.

„Треба да гледамо у будућност, Србија више није иста. Србију смо имали једну до 2000, па другу до 2012. и сада трећу… Последњих 5 година имамо промену, поново правимо државу, враћамо се неким вредностима, Србијом више не управљају неки политичари из иностранства или амбасадори, већ српска власт. Карић тврди да је од његовог повратка у Србију, након више од 11 година, његова странка Покрет Снага Србије добила нових 60.000 чланова, те додао да верује да ће их до краја године бити око 200.000.

„Покрет Снага Србије постоји и надам се да ће постојати вечно. Ја се бавим политиком, али се нећу кандидовати за председника јер имам довољно мозга да у земљи у коју сам дошао не учествујем у разједињењу снага, већ да будемо рационални и паметни. Покрет снага Србије постоји и постојаће вечно“, изричит је Карић.

Он прецизира да су пред нама најчистији и најјаснији избори и победник.

„Имамо опозицију која је 2000. дошла на власт. Почишћена је са сцене, нестали су. СНС је заузела огроман простор гласачког тела и дошла је једна нова опција, те није чудно да СНС са Вучићем има најмање половину гласачког тела. Сада долазимо у позицију да опозиција нема кога ни да кандидује, они немају лидера, лидери се сами склањају, мени је чудно да се лидер ДС не кандидује и мислим да би Шутановац био успешнији него Јанковић. Лично мислим да би госпођа Санда Рашковић Ивић освојила више гласова него Јеремић. Опозиција зна да ако је Вучић кандидат, изгубиће изборе у првом кругу. Ако место председника не освоји човек који има његову енергију, тај програм који је почео да живи, враћамо се на 2000. годину. Зато је важно убедити Вучића да се кандидује да би спровео то што хоће, помирио нас је и са Истоком и са Западом. У позицији смо да први пут после Тита имамо политичара са државничким стилом и наступом. Ја се нећу кандидовати јер имамо Вучића. Треба подржати једног човека“, изричит је Карић.

Карић додаје да Србији може да понуди економски програм, и да може да помогне да се то реализује.

„Очекујем да се крене са градњом три милиона квадрата, два око Београда, а милион по другим центрима. Све како је Законом прописано, ми ћемо да понудимо станове не скупље од 500 евра по квадрату. Завршио сам разговоре са Кинезима и Аустријанцима и то је одлична цена, важније је да ће стотину хиљада људи наћи посао, створиће се стотине малих фабрика, свако ће нешто да производи…“, објашњава.

Напомиње, међутим, да ако се не би владајућа коалиција окупила око једног кандидата, Александра Вучића, да би ПСС кандидовао свог човека.

„А тај човек сам ја и ја бих сигурно победио. Ако тај кандидат буде Вучић, онда имамо победника, а зашто се супротставити победнику, то би било неодговорно. Ми треба да имамо довољно свести да подржимо победника. Мора да преовлада национални и државни интерес. Ми треба да наставимо програм који је започео Вучић човек са харизмом и визијом…“, прецизира.

Карић додаје да је његова жеља да пренесе искуство, да можемо и ми да живимо боље.

„Планирао сам да покренемо телевизију, купили смо телевизију са националном фреквенцијом и то треба да буде БК телевизија, идентична оној коју је народ већ прихватио и она треба да се врати јер то људи желе“, додао је.

Први човек Покрета Снага Србије упозорава да смо прошли најтежи период економског тероризма, а да нам сада треба економска револуција, да запослимо људе, да омладина остане у домовини, да будемо бољи од суседа.

„После економског тероризма треба да кренемо на посао. Без рада нећемо ништа учинити. Србија мора да ради и да рађа“, закључио је.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име