ВИДЕО / Председнику Парламента ГРЧКЕ представљен пројекат „Београд на води“

0
2058

Председник Парламента Грчке Николаос Вуцис борави у званичној посети Републици Србији 19. И 20. децембра. Вуцис је у пратњи своје делегације обишао Геозавод, где му је представљен прјекат од највеће капиталне инвестиције „Београд на води“.

Потпредседник Народне Скупштине Републике Србије, Верољуб Арсић био је домаћин ове посете, а Вуциса су дочекали народни посланици, међу којим је био и Драгомир Ј Карић.

Председник Парламента Грчке је са одушевљењем гледао у велелепну зграду Геозавода, а посебну пажњу привукла му је макета „Београда на води“.

„Импресиван је покушај који се одржава како би добили нову архитектуру и нови поглед на град Београд. Видим да је битно да се поштује у еколоском смислу и зеленило и слободни простори и суседне реке јер јесте то дело човечантсва и све што се тиче градјевине, материјала и целог пројекта је најсавременије али се поштује све оно сто се мора поштовати. И желим Вам да овај велики пројекат напредује уз генерални економски развој и добро стање вашег народа и целе земље, јер заиста то заслужујете, рекао је Вуцис.

Потпредседник Народне Скупштине Републике Србије Верољуб Арсић истакао је да је ово још један доказ да су српски и грчки народ велики пријатељи. Арсић је рекао да је ово веома значајна посета и да је битно неговати однос ове две државе у будућности.

Народни посланик Републике Србије Драгомир Ј. Карић такође је истакао да је ова посета врло значајна за српски народ. Карић је истакао да су посете од оваквих пријатеља најдраже и да му је изуетно драго сто су имали ту прилику да Вуцису прикажу пројекат „Београд на води.

Овим је завршен први дан посете грчке делегације Србији на чијем челу је био председник Парламента Николаос Вуцис.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име