Карић говорио на Форуму српско руске сарадње у пољопривреди у Подунавском округу *ВИДЕО

0
1972

У организацији Удружења за унапређење руско српске економске сарадње “УРСЕС” Београд и Друштва српско руског пријатељства, у Смедереву је одржан – Форум српско руске сарадње у пољопривреди у Подунавском округу. Скупу је присуствовао и почасни конзул Белорусије и нардодни посланик Драгомир Ј. Карић.

Као почасни конзул Белорусије, спреман сам да Вама, пољопривредницима и привредницима Подунавског краја, отворим врата тржишта Евроазисјке групе земаља, укључујући и Русију, Јерменију, Казахстан и низ земаља централне Азије. Можемо да радимо са онима који су спремни да нам буду партнери, казао је народни посланик Драгомир Ј. Карић који је више од два сата разговарао са носиоцима пољопривредних газдинстава, о извозу воћа и поврћа у земље евро азијског блока.

Он је казао да Србија и Русија имају дугу историју пријатељских односа и да је то добар темељ за јачање економских веза и поручио да Влада даје подршку инвеститорима и компанијама које желе да послују у нашој земљи. За Србију је, како је истакао, важно да види како може да привуче више инвеститора, али и да обезбеди више српских улагача на тржишту евроазијске групе.

Присутне је поздравио и Михаил Кожура, заменик амбасадора Белорусије.

Драгомир Ј. Карић који је и члан одбора за пољопривреду нагласио је значај формирања задруга, односно задругарства у Подунавском округу.

Карић је предочио присутнима важност снажнијег организовања и обједињавања свеукупних пословних корака, од планирања производње до крајње дистрибуције повртарских и воћрских артикала које поњопривредници нуде домаћим и иностраним купцима. Он је похвалио ангажованост и спремност премијера Вучића како би вишедеценијску сарадњу у разним областима Србије и Евроазијских земаља подигли на још већи ниво.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име