Karić govorio na Forumu srpsko ruske saradnje u poljoprivredi u Podunavskom okrugu *VIDEO

0
1916

U organizaciji Udruženja za unapređenje rusko srpske ekonomske saradnje “URSES” Beograd i Društva srpsko ruskog prijateljstva, u Smederevu je održan – Forum srpsko ruske saradnje u poljoprivredi u Podunavskom okrugu. Skupu je prisustvovao i počasni konzul Belorusije i nardodni poslanik Dragomir J. Karić.

Kao počasni konzul Belorusije, spreman sam da Vama, poljoprivrednicima i privrednicima Podunavskog kraja, otvorim vrata tržišta Evroazisjke grupe zemalja, uključujući i Rusiju, Jermeniju, Kazahstan i niz zemalja centralne Azije. Možemo da radimo sa onima koji su spremni da nam budu partneri, kazao je narodni poslanik Dragomir J. Karić koji je više od dva sata razgovarao sa nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, o izvozu voća i povrća u zemlje evro azijskog bloka.

On je kazao da Srbija i Rusija imaju dugu istoriju prijateljskih odnosa i da je to dobar temelj za jačanje ekonomskih veza i poručio da Vlada daje podršku investitorima i kompanijama koje žele da posluju u našoj zemlji. Za Srbiju je, kako je istakao, važno da vidi kako može da privuče više investitora, ali i da obezbedi više srpskih ulagača na tržištu evroazijske grupe.

Prisutne je pozdravio i Mihail Kožura, zamenik ambasadora Belorusije.

Dragomir J. Karić koji je i član odbora za poljoprivredu naglasio je značaj formiranja zadruga, odnosno zadrugarstva u Podunavskom okrugu.

Karić je predočio prisutnima važnost snažnijeg organizovanja i objedinjavanja sveukupnih poslovnih koraka, od planiranja proizvodnje do krajnje distribucije povrtarskih i voćrskih artikala koje ponjoprivrednici nude domaćim i inostranim kupcima. On je pohvalio angažovanost i spremnost premijera Vučića kako bi višedecenijsku saradnju u raznim oblastima Srbije i Evroazijskih zemalja podigli na još veći nivo.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime