ВИДЕО* Карић открио кључ успеха и тајну како је успео да одржи породицу на окупу и сложну

0
2112

Толеранција, љубав, очување традиције, поштовање цркве кључ су успеха, рецепт су за срећу и право су богатство, порука је јединствене породице Карић у чијем је дому данас емитована премијера Викенд специјала на ТВ Пинк.

Богољуб Карић са супругом Миланком, ћерком Јеленом, братом Драгомиром, снајом Хафом, њиховом ћерком Данијелом, али и другим најмлађим члановима ове бројне и богате српске породице говорили су у специјалној емисији о томе како су успели да породицу очувају на окупу и сложну, оволико деценија.

Ни бројни послови у иностранству, школовање деце на најпрестижнијим светским школама нису учинили да се разједине.

„Није тешко, ако поштујете традицију. Љубав и слога су најважнији. А стуб свега су жене, почев од мати Ангелине, моје Миланке, снаје Хафе, Славице, сестре Оливере и других жена у породици…“, признаје глава породице Богољуб Карић.

Миланка и Богољуб присетили су се почетака, како су се упознали када је она имала 15, а он 18 година и тога како су градили прву кућу, да би дошли до Палате, која носи њено име, на Дедињу у којој живе већ деценијама.

Миланка признаје да су слога и толеранција јако важни у браку, који она сматра светињом, те да је њен супруг енергија која вуче, а да она балансира. Она наводи да се са својим јетрвама никада није посвађала.

„Суштина доброг брака је искреност… Људи када дођу до богатства умеју да се изгубе, мали број њих остане нормалан, забораве породицу, а право богатство је заправо сачувати породицу и љубав. У томе вам помажу вера у Бога и традиција“, објашњава Богољуб Карић.

Присетили су се Богољуб и Драгомир како је основан први бенд, како је Драгомир то покренуо купивши прву гитару, како је недавно преминули брат Сретен био срце и душа свега, како је Богољуб био менаџер. Признаје да никада није заборавио како је било живети без новца који данас има.

Ћерка Јелена објашњава да је Богољуб као отац увек био ауторитет, али врло отворен и најбољи друг, те да ју је увек саветовао да када има проблем дође кући и исприча. Каже да су увек били упућени једни на друге и да све стаје када је породица у питању.

„Важно је поштовати претке и давати деци имена својих предака. Наша сва деца су добијала имена по неком од наших предака“, додаје Драгомир Ј. Карић.

Додају да њихова породична окупљања увек прате игра, песма и весеље… Колико се поштују црква и традиција говори чињеница да је на њиховој породичној слави свети Јован и патријарх Иринеј, а да је то некада био патријарх Павле, кога је посебно обрадовало било када је чуо да сви унуци знају молитву „Оче наш“.

Богољуб истиче да је у свом радном кабинету од пет ујутру, као и да тренутно ради на књизи „Карићева зелена салата“ као пример шта све може да се уради у Србији.

„Иако се увек истичу мушкарци у први план у Србији, заправо жене све носе и ја увек истичем моју љубав, Миланку…“, признаје Богољуб.

Он напомиње да су сва деца у породици одрастала заједно и поручује српским домаћинима и домаћицама да се потруде да породици врате недељни ручак.

„Пред почетак сваког породичног ручка молитва је обавезна“, наглашавају у породици Карић.

Овог недељног ручка на трпези су била традиционална пећанска јела као што су сарма, бели тирит, ћуфте у белом сосу, драњки од ренданог кромпира, пите, хлепчићи, бела чорба од јагњетине…

Богољуб је потврдио и да снима филм о породици, како би обележио како живе и да би људи то видели.

„Ми смо прошли чудо, од првих оркестара, приватних радионица у гаражама до данас преко првих приватних компанија и решили смо да обележимо живот једним играним филмом. Мој предлог је да буде део иностраних глумаца јер би тако и Србија добила на популарности изван граница наше земље. Присетићемо се свега из детињства, од пећких улица без асфалта и реке Бистрице кроз наш развој, школе, студирање, до данас. Бил оеј ту свега, али то је живот. Ми смо успешна српска породица, која није успела само у својој земљи, већ и у свету…“, закључује Карић.

Драгомир Карић такође поручује „да новац често створи непријатеље, али традиција и одлазак у цркву, поштовање патријарха и свештенства и родитељско васпитање најбоља су формула за успех“.

Сви једногласно поручују да је неопходна толеранција, да млади морају да нађу времена за родитеље, за своје баке и деке…

„Најважније је што су деца из наше целе породице студирала по целом свету, али су се, ипак, вратила у Србију и знају шта су црква и традиционалне вредности. Брак је светиња, породица је највеће богатство, а код нас се посебно гаји култ родитеља, пре свега мајке и жене, ми жене смо јако поштоване у породици“, поручује Миланка Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име