(VIDEO) BOGOLJUB KARIĆ: Vraćam se u Srbiju!

0
2165


Lider Pokreta SNAGA SRBIJE-BK i biznismen Bogoljub J. Karić rekao je da se vraća u Srbiju.

„Vratiću se u moju Srbiju. Svuda se po svetu slobodno krećem, jedino ne smem da dođem u moju zemlju. Moj sekretarijat obavesti državu u koju putujem da ću doći i nemam nikakvih problema“, rekao je Karić u direktnom uključenju u Jutarnji progaram televizije „Pink“.

Karić je rekao da je ceo proces protiv njega politički motivisan. On je naglasio da ni sa kim iz sadašnje vlasti nema direktnog kontakta.

„Moj brat Dragomir Karić i moja supruga Milanka su članovi Parlamenta, tako da jedino oni kontaktiraju sa njima. Njih dvoje se ne mešaju u moj slučaj“, bio je jasan Karić.

Karić je ponovio i da je više puta ponudio kauciju kako bi se branio sa slobode, međutim bivša vlast mu nije omogućila fer suđenje u Srbiji.

„Kada sam 2006. napustio Srbiju, sve do do 2009. nudio sam kauciju od 50.000 evra, pa i 200, 300.000 da može proces da se vodi na sudu, kao i da ceo menadžment i svi mi budemo uključeni u proces bez mog pritvora, ali su odbili. To treba da bude sve obustavljeno jer ne postoji nikakav osnov za moju odgovornost“, ponovio je on.

Karić je poručio da nema nameru da tuži državu. On je naveo da je tadašnjoj vlasti, koja je pokrenula proces protiv njega, politički zasmetao kao lider Pokreta Snaga Srbije-BK.

„Ja sam tada imao samo jednu opciju, da partiju ugasim i da prepustim državi da proda Mobtel za 200 miliona evra. Oni su tada u mnogobrojnim elektronskim i štampanim tekstovima objavili da sam uništio Mobtel i da ne vredi više od toga. Nisam pristao na to. Zasmetao sam im i zato im nije odgovaralo da se pojavim pred sudom. Naš cilj je prost – da se stavi tačka taj slučaj“, kaže Karić.

Karić je negirao spekulacije u medijima da bi naredne godine, kada zastareva i drugi proces koji se vodi protiv Bogoljuba Karića, mogla da mu bude vraćena sva oduzeta imovina.
U direktnom uključenju za televiziju Pink putem Skajpa, Karić je rekao da BK televizija nije bila ektremna i da nikome nije smetala. Upitan da li su ta politika i političari prošlost u Srbiji, Karić kaže da je sada sve drugačije.

„To vreme politike je prošlo u Srbiji 2012. godine dolaskom nove vlasti. Došli su novi ljudi, stvorena je druga struktura. Zaustavili su divlju privatizaciju i nema više korupcije i kriminala i otvorenog banditizma koji je primenjen prema meni“, iskren je Karić.

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vode protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime