(ВИДЕО) БОГОЉУБ КАРИЋ: Враћам се у Србију!

0
2152


Лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и бизнисмен Богољуб Ј. Карић рекао је да се враћа у Србију.

„Вратићу се у моју Србију. Свуда се по свету слободно крећем, једино не смем да дођем у моју земљу. Мој секретаријат обавести државу у коју путујем да ћу доћи и немам никаквих проблема“, рекао је Карић у директном укључењу у Јутарњи прогарам телевизије „Пинк“.

Карић је рекао да је цео процес против њега политички мотивисан. Он је нагласио да ни са ким из садашње власти нема директног контакта.

„Мој брат Драгомир Карић и моја супруга Миланка су чланови Парламента, тако да једино они контактирају са њима. Њих двоје се не мешају у мој случај“, био је јасан Карић.

Карић је поновио и да је више пута понудио кауцију како би се бранио са слободе, међутим бивша власт му није омогућила фер суђење у Србији.

„Када сам 2006. напустио Србију, све до до 2009. нудио сам кауцију од 50.000 евра, па и 200, 300.000 да може процес да се води на суду, као и да цео менаџмент и сви ми будемо укључени у процес без мог притвора, али су одбили. То треба да буде све обустављено јер не постоји никакав основ за моју одговорност“, поновио је он.

Карић је поручио да нема намеру да тужи државу. Он је навео да је тадашњој власти, која је покренула процес против њега, политички засметао као лидер Покрета Снага Србије-БК.

„Ја сам тада имао само једну опцију, да партију угасим и да препустим држави да прода Мобтел за 200 милиона евра. Они су тада у многобројним електронским и штампаним текстовима објавили да сам уништио Мобтел и да не вреди више од тога. Нисам пристао на то. Засметао сам им и зато им није одговарало да се појавим пред судом. Наш циљ је прост – да се стави тачка тај случај“, каже Карић.

Карић је негирао спекулације у медијима да би наредне године, када застарева и други процес који се води против Богољуба Карића, могла да му буде враћена сва одузета имовина.
У директном укључењу за телевизију Пинк путем Скајпа, Карић је рекао да БК телевизија није била ектремна и да никоме није сметала. Упитан да ли су та политика и политичари прошлост у Србији, Карић каже да је сада све другачије.

„То време политике је прошло у Србији 2012. године доласком нове власти. Дошли су нови људи, створена је друга структура. Зауставили су дивљу приватизацију и нема више корупције и криминала и отвореног бандитизма који је примењен према мени“, искрен је Карић.

Виши суд у Београду обуставио је један од два поступка који се у Србији воде против Богољуба Карића због апсолутне застарелости дела.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име